Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Δείτε τις νέες πληροφορίες για το διπλό φονικό του Στροβόλου


Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με το διπλό φονικό του Στροβόλου, που συγκλόνισε την Κύπρο ακι όχι μόνο. Πληροφορίες που αναμένεται να φέρουν ανατροπές στην όλη διαδικασία εξυχνίασης του φόνου. 

Ενώ σήμερα τα δύο θύματα της στυγερής δολοφονίας στο Στρόβολο Γιώργο Χατζηγεωργίου, 60 ετών και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, 59 ετών οδηγούνται στη τελευταία τους κατοικία, νέες πληροφορίες μιλούν για ανατροπή του σκηνικού για τον διπλό φόνο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκαλύπτει ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Η Καθημερινή», και του Απόστολου Τομαρά, η εικόνα των γεγονότων που διαδραματίστηκαν πριν από έξι μέρες, ξημερώματα Πέμπτης στην οδό Ζαλόγγου στον αριθμό 7 στον Στρόβολο είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που περιγράφεται από τα δημοσιογραφικά ρεπορταζ. Οι πληροφορίες της Καθημερινής που είναι, όπως γράφει η εφημερίδα επιβεβαιωμένες από δυο πηγές αναφέρουν ότι η δολοφονία του ζευγαριού δεν διαπράχθηκε στο ίδιο χώρο – το υπνοδωμάτιό τους όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα. Η εικόνα που έχει σχηματοποιηθεί επιβεβαιώνει τις πληροφορίες  ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι εισήλθαν στην οικία χωρίς να υπάρξει παραβίαση και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το ζευγάρι.
Σύμφωνα με όσα γράφει η Καθημερινή: «Από εδώ και πέρα τα γεγονότα διαφοροποιούνται. Η Ελένη Σεργίου δέχθηκε την επίθεση του δράστη ή των δραστών την ώρα που κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό τους. Ο σύζυγός της την ώρα εκείνη με βάση την πληροφόρηση που έχουμε στην διάθεσή μας βρισκόταν στο ισόγειο της μονοκατοικίας όπου τον είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ του σαλονιού.
Ο Χατζηγεωργίου λένε οι πληροφορίες που υπάρχουν ξύπνησε από τον θόρυβο που φαίνεται να προκλήθηκε στον πάνω όροφο άφησε στον καναπέ την κουβέρτα με την οποία ήταν σκεπασμένος και άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά. Καθώς ανέβαινε φαίνεται να αιφνιδιάστηκε από τον δράστη ή τους δράστες οι οποίοι τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να βρεθεί στο ισόγειο της κατοικίας. Το σημείο αυτό ήταν εκεί που ξεκινούσαν οι σκάλες και όπου φαίνεται  να δέχθηκε την άγρια επίθεση με μαχαίρι. Στο σημείο εκείνο λένε οι ίδιες οι πληροφορίες εντοπίσθηκε από τους ανακριτές όταν εισήλθαν στην μονοκατοικία. Πηγές με γνώση σε διερεύνηση εγκλημάτων μας υποδείκνυαν μια σοβαρή παράλειψη κατά τις πρώτες ώρες που ενδεχομένως να δυσκολέψει το έργο τον αστυνομικών αρχών.
Όπως μας ειπώθηκε εάν κατά την πρώτη νεκροψία είχε προσδιορισθεί ο χρόνος πρόκλησης του θανάτου και κατ’ επέκταση διάπραξης του διπλού φονικού το έργο της Αστυνομίας θα ήταν σαφώς ευκολότερο στη συνέχεια. Είναι αξιοπερίεργο ότι οι κάμερες της γειτονιάς δεν κατέγραψαν την προσέλευση ή αποχώρηση κουκουλοφόρων κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι γνώριζαν την περιοχή.»

Ρεπορτάζ στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» και του Μιχάλη Χατζηβασίλη, καταγράφει κενά και αδυναμίες στο ανακριτικό έργο γεγονός που οδήγησε σε δεύτερο «όχι» της Νομικής Υπηρεσίας στην Αστυνομία για να λάβει ολοκληρωμένη κατάθεση από τον 15χρονο γιο του ζεύγους που ήταν και το μοναδικό άτομο που βρισκόταν στο σπίτι την ώρα που διαπράχθηκε ο φόνος.
Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, μετά την χθεσινή ενημέρωσή του, ο Γενικός Εισαγγελέας εύλογα διερωτήθηκε αν λήφθηκαν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον των θυμάτων, το επαγγελματικό τους περιβάλλον, τους συμμαθητές του 15χρονου κ.ά. Όταν πήρε αρνητική απάντηση, ο Κώστας Κληρίδης διερωτήθηκε στην ουσία πώς μπορεί να κληθεί για κατάθεση ο γιος του ζεύγους όταν δεν έχουν μια πλήρη εικόνα από το περιβάλλον της οικογένειας (επαγγελματικό και οικογενειακό).
Σε δήλωσή του στον «Φ», ο κ. Κληρίδης αρκέστηκε να πει ότι «ενημερωθήκαμε για το ανακριτικό έργο που έγινε μέχρι σήμερα, το οποίο θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς».
Ενδεικτικό του γεγονότος ότι υπάρχουν καίρια ζητήματα που δεν έχουν διερευνηθεί από τους ανακριτές είναι το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα κατάθεση από την πιο στενή συγγενή των θυμάτων, τη θεία του 15χρονου. Επίσης, ένα στοιχείο που οδήγησε στην αρνητική απάντηση από τον Γενικό Εισαγγελέα είναι το γεγονός ότι δεν έχει ζητηθεί η αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων τόσο των θυμάτων όσο και του 15χρονου, για να φανεί κατά πόσον υπήρξαν απειλές από τρίτους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ούτε ο υπολογιστής του καθηγητή στην Αγγλική Σχολή έχει εξεταστεί, ούτε λήφθηκαν ανακρίσεις από συναδέλφους του και συμμαθητές του παιδιού του που φοιτούσε στην ίδια σχολή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», οι ανακριτές στη χθεσινή σύσκεψη ενημέρωσαν την εισαγγελέα της Δημοκρατίας Έλενα Κλεόπα και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Ενώπιον του κ. Κληρίδη τέθηκαν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, τα ευρήματα των ιατροδικαστών, τόσο από την αυτοψία στη σκηνή όσο και από τις δύο μεταθανάτιες εξετάσεις, και ζήτησαν στην ουσία άδεια όπως καλέσουν τον νεαρό για κατάθεση.
Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το θέμα ότι οι ιατροδικαστές, δηλαδή η Ελένη Αντωνίου και η εξ Ελλάδος Χαρά Σπηλιοπούλου που εξέτασαν τη σκηνή και τις σορούς, συμφωνούν εν πολλοίς στα ευρήματά τους και στο τι πιθανόν να συνέβη εντός της οικίας στην οδό Ζαλόγγου. Όπως αφήνεται να νοηθεί, το μαχαίρι που σκότωσε το ζεύγος ήταν ένα, όπως πιθανόν ένας να ήταν και ο δράστης.