Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Οι κολυμβητές της Πάφου θέλουν ολόχρονα ναυαγοσώστες στις παραλίες


 "Απαιτούμε ναυαγοσωστική κάλυψη από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου...!", τονίζει ο πρόεδρος των κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

  
      Με αφορμή τα τελευταία  περιστατικά σε διάφορες παραλίες της Πάφου, όπου κολυμβητές κινδύνεψαν σοβαρά και οι ναυαγοσώστες με τις έγκαιρες δράσεις τους απεσόβησαν τα χειρότερα , οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Πάφου , επαναφέρουν το πάγιο αίτημα τους, για ναυαγοσωστική κάλυψη σε όλες τις παραλίες από την ανατολή μέχρι την δύση του ήλιου...!Είναι αδιανόητο, τόνισε ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, σε μια χώρα, που η κύρια εισροή συναλλάγματος είναι ο τουρισμός, διατυμπανίζουμε όλοι ότι θέλουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να μην έχουμε ναυαγοσώστες στις παραλίες μας από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Ως Διοίκηση των Οργανωμένων Κολυμβητών ζητούμε πρώτιστα όπως παραμείνουν ολόχρονα ανοικτές οι παραλίες των Δημοτικών Μπάνιων αλλά και του ΣΟΔΑΠ, αφού πλέον τόσο ντόπιοι όσο και ξένοι χαίρονται κάθε μέρα του χρόνου  τη μαγευτική Παφίτικη θάλασσα. Το ωράριο των Ναυαγοσωστών για αυτές τις παραλίες μετά και από δικές μας παρεμβάσεις τον Οκτώβριο καθορίστηκε και  είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Εμείς απαιτούμε όπως συνεχισθεί και τους επόμενους μήνες από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου(θα νυχτώνει και πιο νωρίς) αφού πλέον με τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες,  υπάρχει κάθε μέρα του χρόνου  κόσμος στις παραλίες μας.

 Θέλουμε έγκαιρα και πριν να είναι αργά να καλέσουμε  την  έπαρχο και τους αρμόδιους στο Δήμο Πάφου, να πάρουν τις πρέπουσες αποφάσεις, για να μην θρηνήσουμε στο μέλλον κανένα άδικο πνιγμό, συνέχισε  ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον πρόεδρο των κολυμβητών της Πάφου οι κολυμβητές ζητούν  ναυαγοσωστικό πύργο και στην δυτική πλευρά των Μπάνιων, όπως επίσης και τζετ σκι στα Μπάνια κάτι που τους είχαν υποσχεθεί από το καλοκαίρι και δυστυχώς ακόμη δεν έχει έρθει.