Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Δωρεάν εξετάσεις προσέφερε η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου στους κατοίκους του απομακρυσμένου χωρίου Πρόδρομος



Η Εκστρατεία Διαφώτισης για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων που διoργάνωσε η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς, ολοκληρώθηκε με την παροχή δωρεάν εξετάσεων στους κατοίκους του απομακρυσμένου χωριού Πρόδρομος.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας που φέτος έστειλε το μήνυμα «Αγάπησε την Καρδιά σου», Ιατροί – Μέλη της ΚΕΚ πραγματοποίησαν με Κινητή Ιατρική Μονάδα επίσκεψη στο υψηλότερο χωριό της Κύπρου, τον Πρόδρομο, όπου προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν περιλάμβαναν κλινική εξέταση, καρδιογραφήματα, μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσης, ενώ διανεμήθηκε και διαφωτιστικό υλικό για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ. Κυριακός Γιάγκου ανέφερε ότι η επιλογή του χωριού Προδρόμου έγινε, ώστε να προσφερθεί πρωτοβάθμια καρδιολογική παρακολούθηση σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα και αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Με την Εκστρατεία Διαφώτισης και τις δράσεις της ΚΕΚ, σημείωσε ο Δρ. Γιάγκου, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε κατά το δυνατόν, στη μείωση των καρδιοπαθειών στην Κύπρο, που όπως και στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Προδρόμου Νεόφυτος Νεοφύτου, ευχαρίστησε θερμά την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου για την ανιδιοτελή προσφορά της και τόνισε, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους κατοίκους του χωριού να μεταβαίνουν για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, αφού το πιο κοντινό νοσηλευτήριο βρίσκεται στην Κυπερούντα και απέχει από τον Πρόδρομο 40 λεπτά, ενώ τα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού περίπου μια ώρα.

Η Εκστρατεία Διαφώτισης και Ευαισθητοποίησης του κοινού τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ενώ στήριξαν η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ο Φιλανθρωπικός - Εθελοντικός Οργανισμός Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή». Μέγας Χορηγός όλων των Εκδηλώσεων της Εκστρατείας Διαφώτισης ήταν η Medochemie.