Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Θα βρέξει τις επόμενες μέρες στην Κύπρο


Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά τοπικά πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή και ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και  στα βόρεια νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 9 βαθμοί στο εσωτερικό, 11 στα παράλια και 5 βαθμοί στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο, μετά τη διάλυση της αραιής ομίχλης ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικά συννεφιασμένος, με ψηλές κυρίως νεφώσεις από τα δυτικά αλλά και τοπικές χαμηλές νεφώσεις σε ορεινές κυρίως περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 μποφόρ και σύντομα μέχρι νοτιοανατολικοί. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 21 περίπου βαθμοί στο εσωτερικό και τα παράλια και 15 βαθμοί στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με χαμηλή νέφωση ενώ τις πρωινές ώρες θα εμφανιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων βροχών σε ορεινές κυρίως περιοχές ενώ στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται και αραιή σκόνη. Αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί στα βόρεια παράλια ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη.
 
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο και θα παραμείνει πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 13 εκατοστά.