Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη στην Κύπρο


Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από το απόγευµα της Πέµπτης.
 
Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.
 
Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 και παροδικά µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και το απόγευµα πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν µέχρι το απόγευµα, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι πολύ ισχυροί 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά σταδιακά στα προσήνεµα θα καταστεί µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, µε τα φαινόµενα να είναι πιο έντονα το Σάββατο. Σε περιοχή καταιγίδας, πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ στις κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο. Στην ατµόσφαιρα θα αιωρείται και αραιή σκόνη, κυρίως την Παρασκευή. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση και θα κυµανθεί λίγο κάτω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.