Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κρήτης και κινούμενο ανατολικότερα, επηρεάζει τον καιρό της περιοχής.
 
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, το πρωί σε κάποιες περιοχές, τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ωστόσο και μετά, αναμένονται γενικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα τοπικά να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται, αργά το απόγευμα, να πέσουν χιόνια ή χιονόνερο. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, η οποία αναμένεται να υποχωρήσει από την περιοχή αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και πιθανή χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Κατά τόπους τα φαινόμενα δυνατό να είναι έντονα ή παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και παροδικά τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά προς τις πρωινές ώρες τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση. Το Σάββατο, τα φαινόμενα πιθανό κατά τόπους να είναι έντονα ή παρατεταμένα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να παραμείνει κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και πιθανή χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά θα παραμείνει κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.