Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Έντονες βροχές και καταιγίδες απόψε στην Κύπρο

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι.
Στις περιοχές των καταιγίδων πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει και χιόνι. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι. Στις περιοχές των καταιγίδων πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Κυριακή, τα οποία είναι κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Για τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος αλλά θα παραμείνει λίγο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.