Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

Αυτή είναι η κατάσταση του οδικού δικτύου στην Κύπρο λόγω βροχών


Στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Να υπενθυμίσουμε ότι, ο δρόμος Παναγιάς προς Κοιλάδα των Κέδρων, στην επαρχία Πάφου, παραμένει κλειστός και στις δύο κατευθύνσεις, λόγω κατολίσθησης βράχων σε σημεία του δρόμου στην τοποθεσία "Κουντούρες".

Στο σημείο τοποθετήθηκε σχετική τροχαία σήμανση και έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές για καθαρισμό του δρόμου.
Με αφορμή όμως τις βροχερές καιρικές συνθήκες που επικρατούν καλούνται όσοι θα διακινηθούν στο οδικό δίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων, αφού η οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους κρύβει πολλές παγίδες και κινδύνους.
Για ασφαλή οδήγηση κάτω από βροχερές συνθήκες, σας παραθέτουμε μερικές μικρές συμβουλές, για τη δική σας ασφάλεια αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.
Μειώνουμε ταχύτητα, αφού η οδήγηση με ελαττωμένη ταχύτητα επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος των ελαστικών του οχήματος με το δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση.
Διατηρούμε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.
Αποφεύγουμε να περνούμε μέσα από νερά που κινούνται ή έχουν συσσωρευτεί στο οδόστρωμα, αφού υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης και πλαγιολίσθησης του οχήματός μας.
Έχουμε αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματος μας, ώστε να είμαστε ευδιάκριτοι στους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.
Το κοινό, πριν από κάθε μετακίνησή του, μπορεί να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, από την κατηγορία «Οδικό δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας.