Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Αυτή είναι η κατάσταση του οδικού δικτύου στην Κύπρο μετά την χαλαζόπτωση


Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, λόγω χιονόπτωσης στην περιοχή Τροόδους, ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους είναι κλειστός για όλα τα οχήματα, ενώ οι δρόμοι προς το Τρόοδος μέσω επαρχίας Λεμεσού είναι ανοικτοί για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.


Ολισθηροί λόγω χαλαζόπτωσης είναι οι δρόμοι Λεμεσού – Αγρού, Γεράσας – Καλού Χωριού, Γεράσας – Λουβαρά, Καλού Χωριού – Λουβαρά, Λάνιας – Μονιάτη – Πλατρών και Σαϊτά – Αμιάντου.

Περαιτέρω, λόγω χαλαζόπτωσης και χιονόνερου που σημειώνεται στις περιοχές Παναγιάς και Κύκκου γύρω στις 3.30 το απόγευμα σήμερα Κυριακή, ο δρόμος Παναγιάς – Κύκκου είναι ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χαλαζόπτωση σημειώνεται και σε περιοχές της επαρχίας Πάφου. Ο δρόμος από Γιόλου προς Στρουμπί, λόγω της χαλαζόπτωσης, έχει καταστεί ολισθηρός.

Στην περιοχή του Τροόδους επικρατεί ομίχλη και η ορατότητα για τους οδηγούς είναι περιορισμένη.

Καλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, έχοντας αναμμένα τα φώτα πορείας ή φώτα ομίχλης των οχημάτων τους.

Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.     


φώτο
O Kairos Tis Kuprou