Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΑΦΟΥ


Συναντίληψη σε όλα τα θέματα και ισχυρή βούληση για την περαιτέρω αναβάθμιση και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Πάφου αλλά και της Κύπρου ευρύτερα, διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου με τους 4 Δημάρχους της Επαρχίας μας.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος ανέπτυξε στον Υφυπουργό όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τουρισμό της Πάφου, όπως το θέμα του δρόμου Αεροδρομίου-τουριστικής περιοχής, η δημιουργία μαρίνας, η αεροπορική συνδεσιμότητα της επαρχίας μας κυρίως με τις γειτονικές χώρες, το πρόβλημα των παράνομων κλινών, το ζήτημα της δημιουργίας προβλήτας για κρουαζιερόπλοια κ,ά.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της δημιουργίας Πανεπιστημίου Τουρισμού στην Κύπρο, καθώς και το θέμα του «έξυπνου τουρισμού» ως μία αναγκαιότητα της σύγχρονης εποχής.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε την ανάγκη για μια στενή συνεργασία των Τοπικών Αρχών της Πάφου, ως κύριου τουριστικού προορισμού, με τον αρμόδιο Υφυπουργό και σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση καθορίστηκε το πλαίσιο της συνεργασίας αυτής με συχνές συναντήσεις τόσο στην Πάφο όσο και στη Λευκωσία.
Από την πλευρά του, ο κ. Περδίος τόνισε ότι η Πάφος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής στρατηγικής για τον τουρισμό και σημείωσε ότι οι στόχοι της επαρχίας στον σημαντικότατο αυτό τομέα συνάδουν πλήρως με τους στόχους του Υφυπουργείου του. Ιδιαίτερα, υπογράμμισε ο κ. Περδίος, συμμεριζόμαστε τη διάθεση του Δήμου Πάφου για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την εφαρμογή του «έξυπνου τουρισμού».
Κατά τη συνάντηση, οι Δήμαρχοι Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς, καθώς και ο Κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης ο οποίος παρακάθησε στη σύσκεψη, παρουσίασαν επίσης στον Υφυπουργό τα σημαντικότερα από τα ιδιαίτερα θέματα των αντίστοιχων περιοχών τους.