Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Δικηγόρος στην Πάφο πλαστογράφησε την υπογραφή του Γενικού Εισαγγελέα. Αρχές Απριλίου η ποινή του


Στις 4 Απριλίου στις 09:30 αναμένεται το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου να ανακοινώσει ποινή στον 39χρονο δικηγόρο σε σχέση με υπόθεση πλαστογράφησης της υπογραφής του Γενικού Εισαγγελέα και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Το Δικαστήριο διέταξε επίσης όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του.
Ο κατηγορούμενος προσήχθη σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Τα αδικήματα διεπράχθησαν στις 20.6.2014 και 23.6.2014.
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης τον δικηγόρο προσέγγισε πελάτης, ο οποίος του είχε αναφέρει για διαφορές που είχε με την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με κάποια επιδόματα. Ακολούθως το 2012 του ανέφερε ότι είχε λάβει μέτρα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον της Δημοκρατίς, ωστόσο το 2013 η αγωγή απορρίφθηκε γιατί ο δικηγόρος παρέλειψε να την επιδώσει.
Στη συνέχεια, την 1η Ιουλίου του 2014, ο δικηγόρος κατήγγειλε τον εαυτό του στην Αστυνομία για τα αδικήματα που διέπραξε. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος πλαστογράφησε επιστολή που κατάρτισε ο ίδιος και είπε ότι την έγραψε και την υπέγραψε ο Γενικός Εισαγγελέας, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης του είχε να λαμβάνει 5,5 εκ. ευρώ ως αποζημίωση .
Επίσης, ο κατηγορούμενος διαβεβαίωσε τον πελάτη του ότι ήταν προσωπικός φίλος με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.
Στη σημερινή δικαστική διαδικασία η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Χρύσω Περγαντή εξέθεσε τα γεγονότα της υπόθεσης.
Ακολούθως, ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής στην αγόρευσή του για μετριασμό της ποινής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πελάτης του δεν αποκόμισε οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, έχει λευκό ποινικό μητρώο αλλά και ότι αυτοβούλως πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει τον εαυτό του.


κυπε