Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Αίθριος ο καιρός σήμερα. Βροχερός από την Τετάρτη το απόγευμα

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από την Πέμπτη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δεν αποκλείεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Την Τετάρτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Τρίτη μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές και την Τετάρτη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 7 εκατοστά.