Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019

Πήγε σε περίπτερο στην Πάφο με πλαστά ρούβλια και έφυγε με 1815 ευρώ


Υπόθεση παραχάραξης χαρτονομισμάτων,κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος διερευνά το ΤΑΕ Πάφου που προχώρησε στη σύλληψη 28χρονου σχετικά με την υπόθεση, ενώ αναζητεί και δεύτερο πρόσωπο ηλικίας 32 ετών .

Σύμφωνα με την Αστυνομία χτες στις 21:00 ένα πρόσωπο μετέβη σε περίπτερο στην Κάτω Πάφο και έδωσε στον υπάλληλο του περιπτέρου 165.000 ρούβλια σε 33 χαρτονομίσματα. Ο υπάλληλος κάνοντας την ανταλλαγή στα νομίσματα του παρέδωσε 1.815 ευρώ.
Από έλεγχο που προέβη ο υπάλληλος μέσω μαρκαδόρου διαπίστωσε πως τα χαρτονομίσματα που του παρέδωσε το άγνωστο πρόσωπο δεν ήταν γνήσια, αφού δεν έφεραν συριακούς αριθμούς, ούτε στοιχεία ασφαλείας.
Αμέσως ο παραπονούμενος ειδοποίησε την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στο μέρος και παρέλαβαν τα πλαστά χαρτονομίσματα.
Ακολούθως εναντίον του υπόπτου προέκυψε μαρτυρία και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Όπως διαφάνηκε πρόκειται για αλλοδαπό ηλικίας 32 ετών. Ο 32χρονος αναζητείται από την Αστυνομία.
Στην συνέχεια μετά από πάροδο χρονικού διαστήματος θεάθηκε δεύτερο πρόσωπο να είναι μαζί με τον 32χρονο. Το δεύτερο πρόσωπο επιχείρησε σε άλλη περίπτωση να εξαργυρώσει δολάρια Αμερικής στο περίπτερο.
Το πρόσωπο που συνόδευε τον 32χρονο εντοπίστηκε επί τόπου. Διαπιστώθηκε ότι τα δολάρια που μετέφερε δεν ήταν γνήσια και ακολούθως συνελήφθη. Πρόκειται για 28χρονο επίσης αλλοδαπό. Ο 28χρονος τέθηκε υπό κράτηση ενώ ανακρινόμενος έδωσε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.


kype