Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Απόπειρα φόνου. Ανήλικοι μπούκαραν σε σχολείο και χτύπησαν 13χρονο με σφυρί στο κεφάλι

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δυο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 13 ετών, εισήλθαν στην αυλή ιδιωτικού σχολείου χωρίς άδεια από μη ελεγχόμενο χώρο, επιτέθηκαν και κτύπησαν με άλλο μαθητή της σχολής, ηλικίας 13 ετών, με σφυρί στο κεφάλι.

 
Ο μαθητής έφερε τραύμα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε υπέστη κάταγμα κρανίου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Μακάρειο Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία. 
 
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, στη σκηνή μετέβησαν αξιωματικός και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για επιτόπιες εξετάσεις, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα σφυρί και μια τσάντα με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.
 
Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, ανέφερε ο κ. Κυριάκου, «φαίνεται ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν η αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους σε σχέση με διαδικτυακά παιχνίδια. Οι δυο ανήλικοι είχαν συνωμοτήσει από πριν, με σκοπό να σκοτώσουν τον άλλον μαθητή».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το παιχνίδι Among Us, το οποίο είναι ευρέως γνωστό όπου οι παίκτες βρίσκονται στο διάστημα και μεταξύ τους υπάρχουν δολοφόνοι. Το δεύτερο παιχνίδι είναι το Fortnite, όπου οι παίκτες βρίσκονται σε μια περιοχή και νικητής είναι εκείνος που δεν θα μείνει ζωντανός, σκωτόνωντας του υπόλοιπους.
 
Ο κ. Κυριάκου, ανέφερε επίσης ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δραστών και του θύματος ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, ενώ οι τρεις εμπλεκόμενοι ήταν γνωστοί και διαδικτυακά αλλά και από το σχολείο.
 
Μετά τη σύλληψή τους, οι δυο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο ΤΑΕ Λεμεσού μαζί με τους γονείς τους, καθώς επίσης και με λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας και αναμένεται να εξεταστούν από παιδοψυχίατρο, την γνωμάτευση του οποίου θα αναμένουν οι Αρχές.
 
Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο δράστες, 13 ετών, είναι ποινικά ανεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: