Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Περαιτέρω μέτρα στήριξης ζητούν τα κέντρα αναψυχής

Σήμερα Δευτέρα η Παγκύπρια συντονιστική επιτροπή των κέντρων αναψυχής,  που απαρτίζεται από την ΟΣΙΚΑ, Σύνδεσμο Νυκτερινών κέντρων, Σύνδεσμο Επωνύμων  Αλυσίδων, Αλυσίδες Καφετεριών, Σύνδεσμο αιθουσών Δεξιώσεων,  κ.α, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την ΟΕΒ.

Εκεί εξετάστηκαν τα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης, που ζητούν  από την Κυβέρνηση. Αύριο Τρίτη έχει οριστεί συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, στην οποία θα δοθούν οι προτάσεις  των συνδέσμων για επιπλέον οικονομική στήριξη, κάτι που γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.  

Αυτή η συντονιστική επιτροπή αποτελείται από 16 μέλη συνδέσμων και επιχειρήσεων, μέλη της ΟΕΒ,   και  λαμβάνουν μέρος  στη διευρυμένη επιτροπή των κέντρων αναψυχής η οποία έχει συσταθεί για να λαμβάνει   αποφάσεις σε εποχές κρίσεων.  

Το μεσημέρι, μετά την τηλεδιάσκεψη, ακολούθησε σύσκεψη της διευρυμένης επιτροπής  με τον Υπουργό Οικονομικών και αύριο, όπως προαναφέραμε, έχει οριστεί με την υπουργό Εργασίας.

Όπως πληροφορούμαστε, ο υπουργός Οικονομικών έδειξε κατανόηση στα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα κέντρα αναψυχής  από την πανδημία και αναμένεται ο κλάδος να στηριχτεί, μεταξύ άλλων, μέσω άτοκων και χαμηλότοκων δανείων. 

 Η ΟΣΙΚΑ καλεί τα μέλη της σε εγρήγορση σε περίπτωση που χρειαστούν δυναμικές παρεμβάσεις.  

Θέματα που εξετάζονται, μεταξύ άλλων είναι…

1. Καμία πληρωμή αδειοδότησης για 2020.

2. Εμμένουμε στη επιχορήγηση των ενοικίων προέκταση  του σχεδίου μέχρι τον Μάρτιο με την έναρξη της τουριστικής περιόδου να αποπληρωθούν σε βάθος χρόνου.

3. Παράταση αποπληρωμής δανείων και αναδιάρθρωση με αποπληρωμή δόσεων ανάλογα με τις δυνατότητες της επιχείρησης.

4. Μείωση της τιμής ηλεκτρισμού και δημιουργία κατηγορίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Διευκόλυνση στις δόσεις σε μεγαλύτερο διάστημα.

5. Πληρωμή κοινωνικών ασφαλίσεων μέχρι τρεις μήνες χωρίς τοκισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: