Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Καλό ταξίδι κύριε Λεόντιε


Απεβίσωσε χθες μια μεγάλη προσωπικότητα της Πάφου. Ο πρώην πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής πολυτέκνων Λεόντιος Τσέλεπος. Έδωσε μεγάλους αγώνες και πρόσφερε πολλά στην οργάνωση. Δεν άφηνε κανένα πολύτεκνο αβοήθητο. Καθημερινά και για 35 ολόκληρα χρόνια πάλευε για το καλό της οργάνωσης.
Ιδιαίτερα αγαπητός και με τους δημοσιογράφους με τους οποίους συνεργαζόταν στενά και πάλι για το καλό των πολυτέκνων. Αρχές του χρόνου τίμησε σε ειδική εκδήλωση τους δημοσιογράφους της Πάφου και τους ευχαρίστησε για την ανάδειξη των διαφόρων προβλημάτων της οργάνωσης. Καλό ταξίδι κύριε Λεόντιε, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.


Ακολουθει ρεπορτάζ με όλες τις πληροφορίες για τη δράση του Λεόντιου Τσέλεπου από τη δημοσιογράφο του ΚΥΠΕ Κική Περικλέους.

Έφυγε ο Λεόντιος Τσέλεπος ο πρώην πρόεδρος της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων μετά από 35 χρόνια προσφοράς στις Πολύτεκνες οικογένειες. Ο Λεόντιος Τσέλεπος απεβίωσε χτες σε ηλικία 86 ετών και φεύγει με το μέτωπο ψηλά και καθαρή την συνείδηση του όσον αφορά την προσφορά και την δράση του υπέρ των συμφερόντων της Πολύτεκνης οικογένειας .

Αγωνίστηκε για τα ωφελήματα και τα προνόμια που απολαμβάνουν σήμερα οι πολύτεκνες οικογένειες .Ο Λεόντιος Τσέλεπος βρίσκονταν στο πηδάλιο των πολύτεκνων οικογενειών από το 1986 μέχρι και το 2019 . Για 35 χρόνια σχεδόν από την ίδρυση της οργάνωσης μαζί με την πολυαγαπημένη του σύζυγο την κα Ελενίτσα ξεκίνησαν έναν ωραίο αγώνα για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.
Αποτέλεσε ζωντανή ιστορία των πολυτέκνων που όλη αυτή η ιστορία απεικονίστηκε στο πρόσωπο του Λεόντιου Τσέλεπου του ανθρώπου που πάλεψε με την”ψυχή” του... με “ νύχια και με δόντια “ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολύτεκνων οικογενειών της Επαρχίας Πάφου. Ακόμη αναγνωρίζοντας την αξία της πολύτεκνης Μάνας συλλαμβάνει την ιδέα για δημιουργία αγάλματος της Πολύτεκνης Μάνας και το άγαλμα της κοσμεί σήμερα την μικρή πλατεία μπροστά από το οίκημα των Πολυτέκνων.

Με το άγαλμα αυτό, ο Λεόντιος Τσέλεπος ήθελε να αποτυπώσει το συλλογικό σεβασμό στο ιερό πρόσωπο της Μάνας και στις νεώτερες γενιές ώστε να αναγνωρίσουν στο πρόσωπο της το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής, την ανιδιοτελή αγάπη, την αυτοθυσία και τον στυλοβάτη της κοινωνίας.

Στην διάρκεια της θητείας του, ο Λεόντιος Τσέλεπος, πρωτοστάτησε με άλλα στελέχη της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων στη δημιουργία συνεργατικού ταμιευτηρίου. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τη χαρά των παιδιών όταν τους προσφερόταν η τσάντα του μαθητή, τα κουπόνια για ψώνισμα από τις υπεραγορές Παπαντωνίου, το καλάθι και τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων σε φτωχές πολύτεκνες οικογένειες , τις μειώσεις στο ρεύμα, το νερό και τα σκύβαλα, τα προσκυνήματα, τις κρουαζιέρες και τόσα άλλα.

Σημειώνεται πως πέρσι σε μια σεμνή συγκινητική τελετή τίμησε τους δημοσιογράφους της Επαρχίας Πάφου που ανέδειξαν τα προβλήματα των πολύτεκνων και βοήθησαν να ακουστεί η φωνή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων.Στην εκδήλωση τα εγγόνια του Λεόντιου και της Ελενίτσας Τσέλεπου έκαμαν κερκίδα. Παρευρέθηκαν μυστικά στην εκδήλωση για να καμαρώσουν τον λεβέντη παππού τους ,δίδοντας του μια καρδιά για δώρο.

Ο εθελοντισμός η αλληλεγγύη και η δοτικότητα του Λεόντιου Τσιέλεπου συνεχίστηκε σε όλα τα χρόνια ζωής του δίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς και αφύπνισης της προσφοράς. Η επιγραφή στο γραφείο του Λεόντιου Τσέλεπου είναι ακόμη εκεί..... « η αχαριστία δεν διώκεται ποινικώς» .

Ο Λεόντιος Τσέλεπος έμαθε να λέει ευχαριστώ και να είναι ευγνώμων σε όσους τον βοηθούσαν και του συμπαραστέκονταν στο έργο του. Ποτέ δεν ξεχνούσε . Θυμάμαι τo τηλέφωνο του κ. Λεοντή όταν βρισκόμουν στο Βόλο στην γενέτειρα μου και τις δύο τελευταίες φορές της επίσκεψης μου , αλλά και τη μακροσκελή συνομιλία του με τον πατέρα μου... έλεγαν τα δικά τους ...
Η κηδεία του κ. Λεοντή θα τελεστεί αύριο Τετάρτη στις 11:00 το πρωί στην Εκκλησία Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο.
Καλό ταξίδι κύριε Λεόντιε...να μας προσέχεις απ' εκεί που πάς... Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ... Σ΄ευχαριστούμε που υπήρξες στην ζωή μας...


ΚΗΔΕΙΑ
ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΣΥΖΥΓΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟ ΤΣΕΛΕΠΟ
Τέως ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΑΦΟΥ
ΠΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/12/2020 ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 86 ΕΤΩΝ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12/2020
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ
ΟΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΟΙ
ΣΥΖΥΓΟΣ, ΠΑΙΔΙΑ, ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ
ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΑΦΟΥ
ΙΒΑΝ CY 04005005080005081062927700ΛΕΟΝΤΙΟ ΤΣΕΛΕΠΟ














Δεν υπάρχουν σχόλια: