Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ένας πρωτότυπος αγώνας για μικρούς/-ές αθλητές/-τριες

 

Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ

Virtual Δρόμος Νεολαίας

Ένας πρωτότυπος αγώνας για μικρούς/-ές αθλητές/-τριες

 

Σε έναν πρωτότυπο αγώνα μπορούν να τρέξουν φέτος οι μικροί μαθητές και μαθήτριες, στο πλαίσιο του VirtualΔρόμου Νεολαίας ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος πραγματοποιείται από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2020 σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Οι μικροί, επίδοξοι δρομείς της Ε΄, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου, των σχολείων της επαρχίας Λεμεσού, μπορούν να τρέξουν στην virtual εκδοχή του Δρόμου Νεολαίας Andrey&JuliaDashin'sFoundation, τη μεγαλύτερη γιορτή χαράς και διάδοσης των ιδεωδών του αθλητισμού, διανύοντας απόσταση πεντακοσίων και χιλίων μέτρων αντίστοιχα.

Οι μαθητές/-τριες αφού δηλώσουν συμμετοχή με τη βοήθεια των δασκάλων και καθηγητών τους, θα πρέπει να τρέξουν την απαιτούμενη απόσταση στον ελεύθερο χρόνο τους, καταγράφοντας την προσπάθειά τους, με μια από τις εφαρμογές καταγραφής επίδοσης σε κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια θα πρέπει η φωτογραφία της οθόνης της εφαρμογής, με την οποία πιστοποιείται ότι η απόσταση έχει καλυφθεί, να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση virtual@limassolmarathon.com. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν την απόσταση σε περισσότερες από μία προσπάθειες, με αθροιστική καταγραφή της.

Για κάθε μαθητή/-τρια που ολοκληρώνει επιτυχώς τη διαδρομή, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα αποστείλει στο σχολείο του πακέτο συμμετοχής, το οποίο περιλαμβάνει: μετάλλιο, δίπλωμα και τσάντα πλάτης. Τα πακέτα συμμετοχής αποτελούν μια ευγενή χορηγία του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Andrey and Julia Dashin’s Foundation».

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, επισημαίνοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης των μαθητών/-τριών για έναν υγιή τρόπο ζωής μέσω της φυσικής δραστηριότητας, τονίζει σχετικά ότι: «ιδιαίτερα κατά τις σημερινές αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, το Υπουργείο στηρίζει και ενισχύει ευκαιρίες άθλησης πέραν του σχολικού ωραρίου ώστε η φυσική δραστηριότητα να καταστεί στάση ζωής για τις νέες γενιές της Κύπρου. Η καθοδήγηση προς έναν δραστήριο τρόπο ζωής αποτελεί εχέγγυο πρόληψης όχι μόνο για τη σωματική υγεία αλλά και για την πνευματική και την ψυχική».

Όπως δήλωσε από την πλευρά της η ιδρύτρια του Andrey & Julia Dashin's Foundation,        κ. Τζούλια Ντασίνα, η συμμετοχή στον Virtual Δρόμο Νεολαίας ανάβει τη σπίθα που χρειάζεται ένα παιδί, ώστε να αρχίσει να ασκείται καθημερινά, υιοθετώντας από νωρίς τα πρότυπα ενός υγιούς τρόπου ζωής. «Η ικανοποίηση και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών αθλητών, αποτελούν τη μεγαλύτερη νίκη, στο όμορφο αυτό ταξίδι που προσφέρει το ίδρυμα Dashin σε συνεργασία με τον Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ντασίνα.

Για τη συμμετοχή των μαθητών/-τριών στον VirtualΔρόμο Νεολαίας έχουν κυκλοφορήσει σχετικές εγκύκλιοι στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης της επαρχίας Λεμεσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: