Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Αιχμές προς συγκεκριμένη κατεύθυνση από το Φύτο στο θέμα φορολογιών


Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) χαρακτηρίζει θετικό βήμα της κυβέρνησης την εξαγγελία των μέτρων για στήριξη των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ Φύτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως οι εισηγήσεις της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής φαίνεται πως εισακούστηκαν από την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως αναμένουν την ξεκάθαρη εξαγγελία των μέτρων με τις φόρμουλες που θα λειτουργήσουν, ώστε να τοποθετηθούν περαιτέρω.
Ταυτόχρονα ο κ. Θρασυβούλου κάλεσε την Ένωση Δήμων σε διάλογο για να εξεταστεί πως θα διαμορφωθεί το νέο περιβάλλον με την νέα τουριστική περίοδο, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τις φορολογήσεις των Δήμων.
Επεσήμανε πως είναι ξεκάθαρο για τον ΟΣΙΚΑ ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την νέα φορολογία των εταιρειών από πλευράς των Δήμων, ενόσω βρίσκονται σε lockdown και ισχύουν τα μέτρα με την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Καταλήγοντας σημείωσε, πως τα τέλη των σκυβάλων πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα με την περίοδο και το χρονικό διάστημα που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και την κατανάλωση που κάνουν.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: