Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

SOS. Το 50% των κέντρων αναψυχής κινδυνεύουν να μην επαναλειτουργήσουν

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ- βρίσκεται εδώ κι ένα χρόνο επί ποδός για να αντιμετωπίσει τις δραματικές συνέπειες στον κλάδο μας λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο πρόεδρος Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Από την Δευτέρα, είπε, ξεκινάμε μεγάλο αγώνα για να πάρουν οι επιχειρήσεις μας την εφάπαξ χορηγία που έχει εξαγγελθεί από τον υπουργό Οικονομικών αλλά και να διαβουλευτούμε με την επιδημιολογική ομάδα, για να επαναλειτουργήσουν τα κέντρα αναψυχής.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τα μέλη μας, δυστυχώς,  είναι απογοητευτικά αφού λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί, το 50% των κέντρων αναψυχής αναμένεται να μην επαναλειτουργήσουν, είπε χαρακτηριστικά.  Οι περισσότεροι συνάδελφοι, πρόσθεσε, βρίσκονται σε δραματική κατάσταση και στην κυριολεξία έχουν καταρρεύσει.   

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ξεκαθάρισε, αλλά δίνουμε μάχες για να πετύχουμε το καλύτερο.

Ο κ. Θρασυβούλου στάθηκε στην πίεση που εξασκείται από ιδιοκτήτες κέντρων για να επαναλειτουργήσουν αυθαίρετα.  Στο παρόν στάδιο, είπε, η ΟΣΙΚΑ δεν στηρίζει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι, εμείς πρωτίστως στοχεύουμε στην στήριξη των ουσιαστική επιχειρήσεών μας.

Ανέφερε ότι, πρέπει να αυξηθούν τα καθημερινά τεστ κορωνοϊού και επιβάλλεται να εξασφαλίσουμε περισσότερα εμβόλια για τον πληθυσμό της Κύπρου. Στο σημείο στάθηκε στο Ρωσικό εμβόλιο λέγοντας πως κι αυτό πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ.

Τόνισε ότι, σύντομα πρέπει να πετύχουμε επανέναρξη των πτήσεων από τα δύο αεροδρόμιά μας αλλά και επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής.

Εάν σαν ΟΣΙΚΑ δεν ικανοποιηθούμε από την στήριξη της κυβέρνησης προς τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής τότε αναμένονται γενικές συνελεύσεις που θα οδηγήσουν σε εξαγγελίες μέτρων, κατέληξε ο κ. Θρασυβούλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: