Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Συνεχίζονται τα rapid test στην Πάφο

Σε δύο σημεία θα λειτουργήσουν σήμερα Παρασκευή κινητές μονάδες δειγματοληψίας για COVID- 19 στην Επαρχία Πάφου , σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Στην Πάφο θα λειτουργήσει σήμερα κινητή μονάδα δειγματοληψίας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην Πάφο στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Επίσης κινητή μονάδα θα λειτουργήσει στην Εκκλησία Πλατείας Χλώρακας από τις 08:30 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα .
Στο μεταξύ χτες εντοπίστηκε 1 κρούσμα από 135 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
Εξάλλου από την επαρχία Πάφου στο πλαίσιο του γενικού ελέγχου του πληθυσμού με rapid test εντοπίστηκε χτες 1 κρούσμα με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 0,34%.
Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι θα λειτουργήσουν κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, βιομηχανίες, τραπεζικούς οργανισμούς και Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα παγκύπρια, στο πλαίσιο ελέγχου των εργαζομένων σε επιχειρήσεις/τομείς, των οποίων η λειτουργία δεν αναστάλθηκε, σύμφωνα με το Διάταγμα, ημερομηνίας 8 Ιανουαρίου.
Επίσης ενημέρωσε ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα επιδημιολογικής επιτήρησης σε στέγες ευγηρίας και Ειδικά Σχολεία στην Επαρχία Πάφου .


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: