Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Τους πέρασαν χειροπέδες για τη διάρρηξη και εμπρησμό κατοικίας

 

Στη σύλληψη δύο προσώπων, υπόπτων σχετικά με υπόθεση εμπρησμού και διάρρηξης κατοικίας που διαπράχθηκε τον περασμένο μήνα, στην Λεμεσό, προχώρησε χθες η Αστυνομία, ενώ τρίτο πρόσωπο συνελήφθη από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και αναμένεται η παράδοσή του στις Αρχές της Δημοκρατίας.

Τέταρτο πρόσωπο συνελήφθη τις προηγούμενες μέρες και τελεί υπό κράτηση, ενώ άλλο ένα πρόσωπο, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, καταζητείται από την Αστυνομία.

 

Η διάρρηξη και εμπρησμός της κατοικίας διαπράχθηκαν το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου, 2020, όταν γύρω στις 11.30μ.μ., ξέσπασε φωτιά στην οικία 46χρονου και 45χρονης, στην Λεμεσό. Αφού κατασβέστηκε η φωτιά, από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι της φωτιάς προηγήθηκε διάρρηξη, ενώ σύμφωνα με καταγγελία των δύο ιδιοκτητών της κατοικίας, κατά τη διάρκεια της διάρρηξης κλάπηκε ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 180 χιλιάδων ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, καθώς και δύο ρολόγια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, για την κατοικία υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη.

 

Μετά από εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Επισκοπής προέκυψαν στοιχεία εναντίον των 46χρονου και 45χρονης ιδιοκτητών της κατοικίας, καθώς και εναντίον 32χρονου σχετικά με την υπόθεση εμπρησμού και διάρρηξης, καθώς και για υπόθεση συνωμοσίας για καταδολίευση, απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και διέγερσης για διάπραξη κακουργήματος.

 

Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και οι πρώτοι δύο συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας στην Λεμεσό, ενώ ο 32χρονος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.

 

Άλλο ένα πρόσωπο ηλικίας 40 χρόνων, είχε συλληφθεί στις 11 Ιανουαρίου και τελεί υπό κράτηση βάσει δικαστικού διατάγματος, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, ενώ δικαστικό ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί εναντίον πέμπτου προσώπου, ηλικίας 23 χρόνων, ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται.

Το ΤΑΕ Λεμεσού και ο Αστυνομικός Σταθμός Επισκοπής συνεχίζουν τις εξετάσεις.


https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=19423

Δεν υπάρχουν σχόλια: