Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Τα rapid test σήμερα στην Πάφο

 

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι το Σάββατο μονάδα δειγματοληψίας για τον έλεγχο με rapid test αντιγόνου τόσο του γενικού πληθυσμού όσο και των εργαζόμενων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών που επανήλθαν στον εργασιακό τους χώρο λόγω της αύξησης του επιτρεπόμενου ποσοστού φυσικής παρουσίας από 15% σε 25%, με ελάχιστο αριθμό τα 5 άτομα και μέγιστο τα 25, θα βρίσκεται στην Πάφο στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 16:30 το απόγευμα.

Επίσης στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας θα λειτουργήσει κινητή μονάδα για την διενέργεια rapid test από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 16:30 το απόγευμα. Η κινητή μονάδα στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας θα καλύψει τις κοινότητες του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας , του Πάνω Πύργου, τα Πηγαίνεια, το Μοσφίλι και τον Παχύαμμο.
Στο μεταξύ χτες, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος, πραγματοποιήθηκαν 187 δείγματα που λήφθηκαν, στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Επίσης χτες στην Πάφο εντοπίστηκαν 6 νέα περιστατικά έπειτα από 384 εξετάσεις με τον ποσοστό θετικότητας στο 1,56%
Εξάλλου σε δειγματοληψία με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υποβλήθηκαν χτες Παρασκευή τα μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως τα rapid test έγιναν στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του ιού COVID-19 και στοχεύοντας στην προστασία της υγείας του προσωπικού της Αστυνομίας, αλλά και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ο έλεγχος των μελών της Δύναμης με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου έχει προγραμματιστεί σε παγκύπρια βάση και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.
Στο μεταξύ το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΓΝ Πάφου Δρ Σπύρο Γεωργίου θα γίνουν εμβολιασμοί για 2η δόση σε επαγγελματίες υγείας του ιδιωτικού τομέα.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: