Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Εμβολιασμοί σήμερα στο Νοσοκομείο Πάφου

Συνεχίζονται και σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου οι εμβολιασμοί για τα άτομα στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών καθώς και για τους επαγγελματίες υγείας, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου Δρ. Σπύρο Γεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Γεωργίου ανέφερε πως σήμερα θα εμβολιαστούν εβδομήντα άτομα άνω των 80 χρόνων , ενώ το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εμβολιασμοί για 2η δόση σε επαγγελματίες υγείας του ιδιωτικού τομέα. Η ομάδα εμβολιασμού θα μεταβεί επί τούτου στις κλινικές, όπως είπε. Επιπρόσθετα ανέφερε πως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς επί εβδομαδιαίας βάσης.
Ερωτηθείς για τον αριθμό εμβολιασμών των επαγγελματιών υγείας του Νοσοκομείου Πάφου ο Διευθυντής του Νοσοκομείου ανέφερε πως μέχρι σήμερα εμβολιάστηκαν πάνω από 200 επαγγελματίες υγείας, δηλαδή σε ποσοστό,περίπου το 1/3 του προσωπικού του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης.
Εξάλλου οι οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα απευθύνουν έκκληση για να τροχοδιομηθούν οι διαδικασίες ώστε να μπουν στην λίστα εμβολιασμού τους, αποστέλλοντας επιστολές στον Υπουργείο Υγείας.
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Μαργαρίτα Κυριάκου Λειτουργός του Υπουργείο Υγείας και ερωτηθείσα σχετικώς, ανέφερε πως όλα θα εξαρτηθούν από την ροή των εμβολίων και μετά την ροή μεγαλύτερων ποσοτήτων θα εμβολιαστούν όλοι.
Σύμφωνα με την κ. Κυριάκου, έγινε μια ιεράρχηση και σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, σημειώνοντας πως δυστυχώς δεν μπορεί να είναι όλοι πρώτοι. Παρά ταύτα πρόσθεσε, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί με ταχύτητα.
Δυστυχώς παρατήρησε πως δεν μπορεί να είναι όλοι πρώτοι, σημειώνοντας πως θεωρήθηκε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους τους επαγγελματίες υγείας που αντιμετωπίζουν περιστατικά covid- 19 και μετά οι υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας. Σιγά – σιγά θα εμβολιαστούν όλοι κατέληξε.
Σημειώνεται πως μετά την ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα άνω των 75.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: