Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Στις 8 Φεβρουαρίου ανοίγουν δημοτικά, Γ' Λυκείου και λιανικό εμπόριο

Ανοίγουν δημοτικά και Γ` Λυκείου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και τεχνικών σχολών και λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων και παραμένουν περιορισμοί στις συναθροίσεις, ανακοίνωσε σε διάσκεψη Τύπου ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού που έλαβε αποφάσεις για σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων κατά COVID. Τα νέα μέτρα έχουν ισχύ από 1-15 Φεβρουαρίου. Διευκρινίζεται ότι τα σχολεία ανοίγουν στις 8/2.

O κ. Ιωάννου, στη διάσκεψη μαζί με τον επικεφαλής της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής Κωνσταντίνο Τσιούτη, είπε ότι η επιδημιολογική εικόνα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και ειδικότερα ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ. Είπε ότι αποφεύγονται οι κινήσεις ρίσκου και στόχος είναι να επανέλθουμε το γρηγορότερο, αλλά με ασφαλείς συνθήκες, σε μια κανονικότητα. Τόνισε πως κύριο όπλο είναι οι αυξανόμενοι έλεγχοι με rapid test όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ανοίγουν.
Ο Υπουργός είπε ότι ανοίγει το λιανικό εμπόριο, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι αλλά με περιορισμούς και πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις.
Ανέφερε επίσης ότι μέχρι αρχές Μαρτίου στόχος είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 80 και οι επαγγελματίες υγείας και ως τέλος Μαρτίου να έχουν καλυφθεί 100,000 πολίτες.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: