Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά, αλλά σταδιακά θα καταστεί συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά θα καταστούν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης και αργότερα στα προσήνεμα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να χιονίσει. Αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Παροδικά οι ριπές του ανέμου θα είναι της τάξης των 8 μποφόρ αλλά αργότερα και οι άνεμοι θα εξασθενίσουν και θα καταστούν κυρίως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης και τοπικά μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δεν αποκλείεται να σχηματιστεί και παγετός.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες τη Δευτέρα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει θα σημειώσει άνοδο την Κυριακή, μικρή πτώση τη Δευτέρα και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τρίτη, τα οποία είναι πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 24 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: