Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Επιστολή της ΟΣΙΚΑ προς τον Υπουργό Υγείας

 

Μετά τις έντονες δηλώσεις του Προέδρου της ΟΣΙΚΑ για τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και τη μη συμπερίληψη σε αυτά των κέντρων αναψυχής, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ- απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, εκφράζοντας την απογοήτευσή της. Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Νεόφυτος Θρασυβούλου…

28 Ιανουαρίου 2021

Αξιότιμο Υπουργό Υγείας

κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (Ο.Σ.Ι.Κ.Α.) επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευση της αναφορικά με τα μέτρα χαλάρωσης τα οποία ανακοινώθηκαν εχθές, 27 Ιανουαρίου 2021, και τίθενται σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα προκαλεί έντονη ανησυχία το γεγονός πως ο τομέας της Εστίασης δεν έχει συμπεριληφθεί στα μέτρα αυτά ενώ η απουσία ενημέρωσης και χρονοδιαγράμματος για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με τη βιωσιμότητα τους.


Η Εστίαση είναι αναμφισβήτητα ένας εκ τον τομέων που έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από τα μέτρα κατά της πανδημίας με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού ενώ διάχυτη είναι και η αγωνία κατά πόσο οι χώροι εστίασης θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν μετά από τόσους μήνες.


Ως εκ τούτου, απευθύνουμε έκκληση όπως επανεξεταστεί το θέμα της επαναλειτουργίας της Εστίασης το συντομότερο δυνατό. Τα μέτρα τα οποία έχουμε εισηγηθεί ως Ομοσπονδία, θεωρούμε πως δίνουν το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν άμεσα, διαφυλάσσοντας την ίδια στιγμή και τη δημόσια υγεία.


Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση.


Με εκτίμηση,

Νεόφυτος Θρασυβούλου

Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: