Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Έξι σημεία για rapid tests εργαζομένων και του γενικού πληθυσμού στην Πάφο

 

Έξι σημεία rapid test εργαζομένων και γενικού πληθυσμού λειτουργούν σήμερα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στην Επαρχία Πάφου. Συγκεκριμένα κινητή μονάδα θα λειτουργήσει στην Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα από τις 08:00 μέχρι τις 18:30 το απόγευμα, στην Πρώην Οικία Επάρχου στην Οδό Γρίβα Διγενή από τις 08:00 μέχρι τις 18:30 .

Επίσης στην Πόλη Χρυσοχούς στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα από τις 08:00 το πρωί μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι .
Στην Έμπα κινητή μονάδα θα λειτουργήσει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας από τη 13:30 μέχρι τις 18:30 , στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης από τις 08:00 – 13:00 και στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου από τη 13:30 μέχρι τις 18:30 το απόγευμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, υλοποιείται πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου των εργαζομένων που θα επανέλθουν στον χώρο εργασίας τους από την 1η Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση της επιτήρησης της επιδημιολογικής κατάστασης και τη διασφάλιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και του περιορισμού πιθανών εξάρσεων στους εργασιακούς χώρους, εφαρμόζεται ο υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test αντιγόνου του προσωπικού που εργάζεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία ή/και θα επαναδραστηριοποιηθούν το επόμενο διάστημα, στη βάση της στρατηγικής άρσης των μέτρων.
Επιπρόσθετα, χτες διεκπεραιώθηκαν 146 εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος, στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Επίσης χτες στα έξι σημεία που λειτούργησαν μονάδες για διενέργεια rapid test στην Επαρχία Πάφου έγιναν 942 test εκ των οποίων εντοπίστηκαν 5 θετικά κρούσματα.
Συγκεκριμένα στην κεντρική περιοχή της Πάφου στο πρώτο σημείο Α έγιναν 336 test εκ των οποίων εντοπίστηκαν 4 κρούσματα. Στην κεντρική περιοχή στο σημείο Β έγιναν 177 rapid test χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Εξάλλου στην Πόλη Χρυσοχούς έγιναν 127 rapid test χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στην Έμπα έγιναν 85 rapid test χωρίς κανένα αποτέλεσμα και τέλος στην Τίμη έγιναν 93 rapid test επίσης χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τέλος στην Γεροσκήπου έγιναν 124 rapid test επίσης χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό θετικότητας είναι 0,53%.
Στο μεταξύ εμβολιάστηκαν χτες 114 κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας κάτω των 80 χρόνων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως μετά από δική του παρέμβαση προς την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρ Όλγα Καλακούτα αλλά και το Υπουργείο Υγείας, διευθετήθηκε όπως κινητή ομάδα εμβολιασμού λειτούργησε χτες στο Νοσοκομείο Κάτω Πύργου για τα άτομα ηλικίας των 75 και άνω.
Όπως ανέφερε χτες εμβολιάστηκαν για την πρώτη δόση 114 κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, αλλά και κάτοικοι μικρότερων κοινοτήτων που γειτνιάζουν με τον Κάτω Πύργο, όπως τα Πηγαίνεια, το Μοσφίλι και ο Πάνω Πύργος Τηλλυρίας, ενώ η δεύτερη δόση ορίστηκε για τις 18 Φεβρουαρίου του 2021. Όπως εξήγησε ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ήταν πολύ δύσκολη η μεταφορά των ηλικιωμένων στην Πόλη Χρυσοχούς για τον εμβολιασμό τους για αυτό έγινε η συγκεκριμένη ρύθμιση.
Ο κ. Κλεάνθους ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας για την θετική τους ανταπόκριση ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων ατόμων με την μετάβαση τους σε άλλες περιοχές για τους εμβολιασμούς τους.
Σημειώνεται πως χτες ήταν οι πρώτοι εμβολιασμοί που έγιναν στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας. Στο μεταξύ διαθέσιμη από σήμερα θα είναι η Πύλη Εμβολιασμού, σχετικά με τη διευθέτηση ραντεβού για άτομα ηλικίας άνω των 86 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί το προηγούμενο διάστημα ή δεν έχουν διευθετήσει ήδη ραντεβού.
Σε ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η Πύλη θα είναι διαθέσιμη στις 09:00.
Στο μεταξύ, η διαδικασία διευθέτησης ραντεβού συνεχίστηκε και χτες για τα άτομα ηλικίας άνω των 88 ετών.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: