Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Τα rapid test σήμερα στην Πάφο

Σε τέσσερα σημεία, διενεργούνται σήμερα, Τρίτη, δειγματοληψίες με rapid test αντιγόνου, για έλεγχο του γενικού πληθυσμού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει πως μονάδα δειγματοληψίας θα βρίσκεται στην Επαρχία Πάφου στο Χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς «Σκλαβενίτης» στην Πάφο στην Λεωφόρο Ελλάδος και Σ. Τσαγκάρη 1, με ώρες λειτουργίας από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5 μ.μ. το απόγευμα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι θα λειτουργήσουν μονάδες δειγματοληψίας στην Επαρχία Πάφου, στο πλαίσιο ελέγχου των εργαζομένων σε επιχειρήσεις/τομείς, των οποίων η λειτουργία δεν αναστάλθηκε, σύμφωνα με το Διάταγμα, ημερομηνίας 8 Ιανουαρίου 2021. Συγκεκριμένα, κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Αγίας Βαρβάρας Πάφου, στο Χώρο στάθμευσης του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 4.30 μ.μ. το απόγευμα.
Επίσης κινητή μονάδα θα λειτουργήσει στο Γραφείο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου - Περιφέρειας Πάφου (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 87 από τις 7.30 π.μ.μέχρι τις 9.30 π.μ. το πρωί και στις Αποθήκες Περιφερειακού Γραφείου Πάφου (Οδός Παναγίας Ελεούσας, Βιομηχανική Περιοχή Αγίας Βαρβάρας) από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12:00.
Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.
Σημειώνεται πως χτες εντοπίστηκαν 20 κρούσματα από τα 1.713 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
Εξάλλου από τις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στην Επαρχία Πάφου προέκυψαν 10 θετικά rapid test με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 2,55% .
Πολίτες στην Πάφο δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πως διενεργούν τα rapid test σε τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο για την δική τους ασφάλεια όσο και των οικογενειών τους. Κάλεσαν παράλληλα τους συμπολίτες τους, να υποβάλλονται σε rapid test για προστασία από την πανδημία του COVID- 19.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: