Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Καλές Διδακτικές προσεγγίσεις: Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Milage Learn +. Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο ESHA/BARCELONA 2021. ΦΩΤΟ

 

Η Δρ.Ελένη Κυρατζή είναι συνεργάτης του ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ και θα γράφει διάφορα εκπαιδευτικά θέματα και όχι μόνο.  Την καλωσορίζουμε και είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Είναι τιμή μας να έχουμε μαζί μας την Δρ.  Ελένη Κυρατζή, μια αξιόλογη εκπαιδευτικό. 
Ακολουθεί το άρθρο της...

 Σύντομο Βιογραφικό

Η Δρ Ελένη Κυρατζή είναι εκπαιδευτικός και από το Σεπτέμβριο του 2011 κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Δημοτικών Σχολείων. Είναι κάτοχος Μάστερ στην Ειδική Εκπαίδευση καθώς και Μάστερ στη Γλωσσική Ανάπτυξη από τα Πανεπιστήμια Μάντσιεστερ και Μπαθ Αγγλίας αντίστοιχα. Πήρε τον τίτλο της Διδάκτορος στην Εκπαίδευση από το University of Manchester, τον Ιούλιο του 2008.Είναι μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, μέλος της Γλωσσικής Εταιρείας Κύπρου, Γραμματέας της Παγκύπριας Κλαδικής Διευθυντών και πρόεδρος της Κλαδικής Διευθυντών της κατεχόμενης πόλης και επαρχίας της  Κερύνειας.

Έχει εκδώσει σειρά ερευνητικών άρθρων και παρουσιάσεων με θέμα τη Διγλωσσία και την Αναγνωστική Ανάπτυξη.


Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βαρκελώνη (23-25 Σεπτεμβρίου 2021) το ετήσιο συνέδριο,  με θέμα τη διαδικτυακή μάθηση, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Σχολείων (ESHA), καθώς και η τελική παρουσίαση των πορισμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Educational Policy Network (EEPN) της ESHA . 

Συμμετείχα στο συνέδριο ως Γραμματέας της Παγκύπριας Κλαδικής των Διευθυντών Κύπρου.

Μέσα στα πλαίσια του Συνεδρίου είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω την ευρωπαϊκή πλατφόρμα Milage Learn +.Η πλατφόρμα έχει αναπτυχθεί μέσω της εφαρμογής Milage από το Πανεπιστήμιο Algrave της Πορτογαλίας. Η εφαρμογή μπορεί να κατεβεί δωρεάν στα τάμπλετς των μαθητών, οι οποίοι έχουν έτσι τη δυνατότητα να εξασκηθούν στα Μαθηματικά μέσα από την επίλυση ειδικά σχεδιασμένων ασκήσεων του Αναλυτικού της Δημοτικής και της Μέσης, που μάλιστα συνοδεύονται από σχετικό βίντεο.

Το έργο Milage Learn+ εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Erasmus +KA2.Στο έργο συμπράττουν οι πιο κάτω χώρες: Η Πορτογαλία ως συντονίστρια, η Γερμανία, η Ισπανία και η Κύπρος. Συμμετέχουν επίσης οι Μαθηματικές Εταιρείες των πιο πάνω χωρών.

Σκοπός του ευρωπαϊκού έργου είναι η παροχή κινήτρων για μάθηση, η προώθηση των τεχνολογιών με τη μέθοδο "φέρτε τη δική σας συσκευή" στην τάξη, η προώθηση της αυτόνομης εργασίας των μαθητών "autonomous learning" , η προώθηση της αυτοαξιολόγησης και της αυτορρύθμισης των παιδιών καθώς και της ικανότητάς τους να κατανοούν τόσο τις προθέσεις μάθησης όσο και τα κριτήρια επιτυχίας της μάθησης.

Τέλος, παρέχει στον εκπαιδευτικό ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις διαφορετικές ικανότητες της τάξης του, γεφυρώνοντας τις ανισότητες.

Η εφαρμογή Milage +Learn εφαρμόστηκε παγκύπρια για πρώτη φορά το 2019 στην Στ  τάξη από το Δ' Δημοτικό (Κ.Β.) Λεμεσού. Πέρυσι και φέτος εφαρμόζεται από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Τύχωνα στις τάξεις Ε και Στ. Κατά τη φετινή χρονιά εφαρμόζεται στην Ε τάξη από το Γ Δημοτικό Ύψωνα στη Λεμεσό.

Στο παρόν στάδιο ετοιμάζεται υλικό που θα δοκιμαστεί πιλοτικά    στις μικρότερες τάξεις Α Β και Γ.

 


το παλιό νοσοκομείο sant pua όπου διεξήχθηκε το συνέδριο


Με τον πρόεδρο της ESHA Chris Hill



Με Ισπανούς Διευθυντές Σχολείων


Με τη Βοηθό Υπουργό Παιδείας της Βουλγαρίας κ.Maria Gaydarov

Παρουσίαση του Ευρωπαικού Προγράμματος Milage Learn +

Δεν υπάρχουν σχόλια: