Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Εξαφανίστηκαν οι Κύπριοι από τον τομέα της εστίασης

Δείτε τι διαπίστωσαν σε έρευνα που έκαναν δημοσιογράφοι σε κέντρα αναψυχής, αναφορικά με την έλλειψη εργατικού δυναμικού που παρατηρείται. Κύπριοι απομακρύνονται από την εστίαση, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει. Συνομίλησαν με εργαζόμενους και έβγαλα τα συμπεράσματά τους.   Δείτε στη συνέχεια...

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι, παρουσιάζονται την ίδια ώρα και οι υπεύθυνοι των υποστατικών, οι οποίοι εκφράζουν το παράπονό τους για την κατάσταση που επικρατεί, θεωρώντας ως κύριο λόγο το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των μισθών και συνεπακόλουθο, κανείς να μην θέλει να εργαστεί σε τέτοιους χώρους. Από την άλλη, γίνεται λόγος επίσης και για έλλειψη σεβασμού προς τα πρόσωπα των σερβιτόρων και έτσι οι Κύπριοι προτιμούν κάποια άλλη δουλειά, σε καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. 

Σε έρευνα που έκαναν οι δημοσιογράφοι του Newsfeedy, σερβιτόροι σε πολυσύχναστο παραλιακό μαγαζί της Λεμεσού, μοιράστηκαν μαζί μας το τεράστιο πρόβλημα τους, που είναι και το βασικότερο και δεν είναι άλλο από το μισθό.

Ο μισθός στους πλείστους χώρους εστίασης, κυμαίνεται γύρω στα 1.000 ευρώ. “Γιατί να ρθει κάποιος να δουλέψει στην εστίαση καθημερινές, γιορτές, Σαββατοκυρίακα με δωδεκάωρη βάρδια για 1000 εύρω;”

Επίσης, τεράστιο πρόβλημα είναι όταν οι εργοδότες, προσλαμβάνουν άπειρους σερβιτόρους και δίνουν τον ίδιο μισθό που δίνουν στους επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό να τον δελεάσουν για να έχουν πρσωπικό. Κάτι τέτοιο, επιβαρύνει τους επαγγελματίες, αφού μέσα στην ήδη φορτωμένη βάρδια τους, καλούνται να “εκπαιδεύσουν” και ένα νεαρό, ο οποίος στο μήνα επάνω θα φύγει. Στην περίπτωση των αλλοδαπών, αρκετοί απο αυτούς εργοδοτούνται χωρίς καν τις απαραίτητες άδειες, με το Υφυπουργείο Τουρισμού να κάνει τα στραβά μάτια.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα, η κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην εξαφανιστούν οι Κύπριοι σερβιτόροι;

πηγή

https://www.newsfeedcy.com/%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%89%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85/?fbclid=IwAR37GOSw5hZWFbhH2UpryqLfmOCvvS3ZA4XHnQXYLGolkBWUdOh0j0IAdUo

Δεν υπάρχουν σχόλια: