Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Δείτε τι αλλάζει σε κέντρα αναψυχής, γάμους και βαπτίσεις, βάσει του νέου διατάγματος

 

Νέες χαλαρώσεις αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από ενημέρωση που έλαβε από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα για την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση. Χαλαρώσεις οι οποίες τίθενται σε ισχύ από αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021.


Δείτε αναλυτικά το διάταγμα ΕΔΩ!!!

 
Ανάμεσα στις χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν, είναι η αύξηση του αριθμού προσώπων σε χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως γάμους και βαπτίσεις. 
Η αύξηση του αριθμού αφορά τόσο τους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους. 
 

 
Αναλυτικά oι χαλαρώσεις:
 
1. Λειτουργία υποστατικών/χώρων και διενέργεια κοινωνικών εκδηλώσεων: Τηρουμένων των μέτρων αποστασιοποίησης και των εκάστοτε υγειονομικών πρωτοκόλλων και προνοιών του εν ισχύι Διατάγματος, ισχύουν τα εξής:
 
(α) αύξηση του μέγιστου αριθμού προσώπων σε εσωτερικούς χώρους από 250 σε 300 άτομα, με απαραίτητη προσκόμιση SafePass, είτε
(β) αύξηση του μέγιστου αριθμού προσώπων σε εσωτερικούς χώρους από 450 σε 500 άτομα, νοουμένου ότι στο υποστατικό εισέρχονται μόνο άτομα με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες.
(γ) αύξηση του αριθμού προσώπων ανά τραπέζι από 10 σε 12.
 
Οι πιο πάνω αλλαγές στον μέγιστο αριθμό ατόμων εφαρμόζονται στα ακόλουθα:
 
- Παρουσία πιστών κατά τον εκκλησιασμό ή/και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας,
- Τέλεση γάμων, βαπτίσεων και κηδειών,
- Διεξαγωγή εκδηλώσεων, περιλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων σε χώρους εστίασης, χώρους εκδηλώσεων και δεξιώσεων, ξενοδοχείων ή/και τουριστικών καταλυμάτων, νυχτερινών κέντρων, κέντρων διασκέδασης και μουσικοχορευτικών χώρων,
- Χώροι εστίασης: εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κτλ,
- Νυχτερινά κέντρα, χώροι δεξιώσεων, δισκοθήκες, κέντρα διασκέδασης και μουσικοχορευτικοί χώροι,
- Παρουσία θεατών σε αγώνες που διεξάγονται σε γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις (εξαιρουμένων των γηπέδων ποδοσφαίρου).

Οι πιο πάνω αποφάσεις τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου, και θα ρυθμιστούν με Διάταγμα.

φώτο αρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: