Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Το Πετρίδειο Ίδρυμα παρουσίασε χτες την Σύγχρονη Τέχνη του Κ. Χριστοφή

Μέσα στα πλαίσια της προαγωγής του αθλητισμού, της Παιδείας και του Πολιτισμού το Πετρίδειο Ίδρυμα παρουσίασε χτες την εικαστική έκθεση του νέου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Χριστοφή στην Πάφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πετριδείου Ιδρύματος ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Χριστοφή παρουσίασε χτες τη δουλειά του και δήλωσε έτοιμος να υποδεχθεί και να καταπλήξει το κοινό σε έναν νέο χώρο που εγκαινιάστηκε στην καρδιά της Πάφου γεμάτος σχέδια, όνειρα, ζωγραφιές, δημιουργία, και δίδοντας μια αλλιώτικη καλλιτεχνική νότα στις μέρες μας.
Ο πρόεδρος του Πετριδείου Ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης σε χαιρετισμό του και παρουσιάζοντας τον καλλιτέχνη, σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα πολύ ενθαρρυντικό για την πόλη μας να υποδέχεται στην αγκαλιά της νέους καλλιτέχνες που θα πάρουν την σκυτάλη από τους παλαιότερους για να προβάλουν ακόμη περισσότερο τον πολιτισμό της Πάφου. Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα ότι ο Κωνσταντίνος θα βοηθήσει αφάνταστα σε αυτή την αποστολή. Στο χώρο ξεχωρίζουν επίσης τα ζωγραφικά έργα και οι πίνακες του Κωνσταντίνου.Ο κ. Μαραθεύτης ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος Χριστοφή ταξιδεύει συνεχώς στο εξωτερικό, όπου λαμβάνει μέρος σε διάφορα Tattoo Conventions, σε εκθέσεις, αλλά και εργάζεται σε Tattoo Studio του εξωτερικού, με τα οποία συνεργάζεται.
Επίσης συνεχάρη την μητέρα του Κωνσταντίνου Χριστιάνα Πέτρου η οποία έντυσε ποιητικά την έκθεση αυτή.
Στην τελετή εγκαινίων που έγινε χτες στο νέο στούντιο του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Χριστοφή «Constantinos Cisse Ink & Designs» στην οδό Τεπελενίου 5 στην Πάφο (πλησίον του Φροντιστηρίου Αγγλικών Χαραλάμπους,) παρουσιάστηκε και η νέα ποιητική συλλογή της Χριστιάνας Πέτρου υπό τον τίτλο «Η Γυναίκα μέσα από τα μάτια μου».
Κάθε ποίημα συνοδεύει και μια εντυπωσιακή προσωπογραφία που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Χριστοφή. Τα έργα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο παρουσιάστηκαν σε έκθεση ζωγραφικής χτες το βράδυ των εγκαινίων. Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Δήμαρχος Πάφου ΦαίδωναςΦαίδωνος . Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε σε χαιρετισμό του την ικανοποίηση του που ένα ακόμη σύγχρονο και πρωτοποριακό χώρο Τέχνης έρχεται να ενισχύσει τα πολιτιστικά δρώμενα και να συμβάλει στον εμπλουτισμό της πολιστιστικής υποδομής της πόλη. Επεσήμανε επίσης πως ρόλος και χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός της πόλης με την απαραίτητη υποδομή που θα της επιτρέψει να αναδείξει και να αξιοποιήσει την εικαστική και πνευματικής της δραστηριότητα στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Το βιβλίο παρουσίασε η Δρ. Κατερίνα Παπαζαχαρία, Λέκτορας Διπλωματικής Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων που μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Κωνσταντίνος και η Χριστιάνα πραγματεύονται το ίδιο θέμα , αλλά ο καθένας από την θέση και τις εμπειρίες του.
Ο Κωνσταντίνος Χριστοφή είναι τριάντα ενός ετών και κατάγεται από την Πάφο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Wolverhampton του Ηνωμένου Βασιλείου και κατέχει Πτυχίο με τίτλο“Bachelor of Artsin Interior Design”. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού με τίτλο “Master of Arts in Designand AppliedArts”. Είναι διπλωματούχος στην Τέχνη της Δερματοστιξίας και διατηρεί το δικό του Tattoo Studio στο χώρο αυτό. Σε αυτό το χώρο στεγάζεται επίσης και ο πολυχώρος τέχνης που έχει δημιουργήσει.
Ασχολείται με Graffiti δικά του ή κατά παραγγελία και ζωγραφίζει τους δικούς του πίνακες, αφού αυτό είναι το αντικείμενο της αγάπης του. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν και οι ηθοποιοί Μάριος Δημητρίου και Ζωή Κυπριανού.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Καρολίνα Κυπριανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: