Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Δείτε τι αλλάζει στο SafePass από την Δευτέρα στην Κύπρο

Από τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, μόνο τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα μπορούν να εκδίδουν SafePass (εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις εμβολίου ή με το μονοδοσικό εμβόλιο της  J&J) έπειτα από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ως εκ τούτου, προτρέπονται οι πολίτες που έλαβαν την 1η δόση και έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη 2η δόση (3 εβδομάδες για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, 4 εβδομάδες για το εμβόλιο της Moderna και 8 εβδομάδες για το εμβόλιο της AstraZeneca), να προχωρήσουν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου σε εμβολιασμό στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν παγκύπρια.

Όσα άτομα δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στη λήψη της 2ης δόσης, από τις 18 Οκτωβρίου κι έπειτα, για σκοπούς SafePass, θα πρέπει να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση PCR ή rapidtest αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών. Τα άτομα που δεν θα ολοκληρώσουν το εμβολιαστικό τους σχήμα μετά την πάροδο των ημερών που απαιτούνται μεταξύ της 1ης και της 2ης δόσης, θα πρέπει να διενεργούν εξέταση PCR ή rapidtest αντιγόνου με ιδία έξοδα σε ιδιωτικά φαρμακεία ή κλινικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, προϋποθέσεις έκδοσης SafePass με πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες και με πιστοποιητικό αρνητικού τεστ (PCR ή rapid test αντιγόνου) με ισχύ 72 ωρών, δεν επηρεάζονται και συνεχίζουν να ισχύουν ως έχουν.


https://omegalive.com.cy/kypros/safepass-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια: