Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη Δικοινοτική Επιχειρηματικότητα με στόχο την προώθηση της διαρκούς ειρήνης στην Κύπρο

Για 12η χρονιά, 20 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες θα λάβουν συνολικά 200,000 ευρώ για την από κοινού επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Τα βραβεία θα απονεμηθούν τον Απρίλιο του 2022.

 

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου,Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης της easy family of brands (www.easyHistory.info) και Ιδρυτής και Πρόεδρος του SteliosPhilanthropicFoundation (https://steliosfoundation.com.cy/) προσφέρει χρηματικό έπαθλο 20,000 ευρώ ανά δικοινοτική ομάδα –10,000 ευρώ σε κάθε άτομο της διμελούς ομάδας. Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από έναν Ελληνοκύπριο και έναν Τουρκοκύπριο επιχειρηματία, οι οποίοι θα μπορούν να αποδείξουν με στοιχεία, ότι η κοινή τους επιχειρηματική δραστηριότητα επιφέρει οικονομικά οφέλη σε ολόκληρο το νησί. Οι δέκα δικοινοτικές ομάδες που θα βραβευθούν τον Απρίλιο του 2022, θα λάβουν από 20,000 ευρώ η κάθε μια, με το συνολικό ποσό των βραβεύσεων να ανέρχεται στις 200,000 ευρώ.

 

Τα "Stelios Bi-Communal Awards 2022" αποτελούν τη 12η διοργάνωση στην Κύπρο και αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2009. Το 2020 και το 2021, παρόλοπου οι βραβεύσεις ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας,το Stelios Philanthropic Foundation αποφάσισε να προβεί σε δωρεές στους επαγγελματίες υγείας των νοσοκομείων όλουτου νησιού, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μάχη που δίνουν καθημερινά από την πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του COVID-19.

 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από το 2009 μέχρι σήμερα, η συνολική αξία των Βραβείων Δικοινοτικής Συνεργασίας, περιλαμβανομένου και του φετινού ποσού των 200,000 ευρώ, ανέρχεται στα €3,990,000.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιόμορφες συνθήκες που επέφερε η πανδημία, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διεξάγεται διαδικτυακά μέσω zoom, προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο τα ταξίδια και οι διά ζώσης συναντήσεις. Ακόμα και στην περίπτωση άρσης των περιοριστικών μέτρων, η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, με τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου να συγχαίρει τους νικητές, μέσω zoom.

 

Τα Stelios Awards 2022, θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και για το λόγο αυτό φέτος, δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις από ομάδες που έχουν άλλη

μορφή συνεργασίας.Τα φετινά βραβεία που στοχεύουν στη στήριξη της επιχειρηματικής συνεργασίας Ε/κ και Τ/κ, επαναφέρουν και την αρχική ιδέατου θεσμού των δικοινοτικών βραβείων πουάρχισε το 2009.

 

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου αναφερόμενος στα Βραβεία τόνισε ότι: «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι επιχειρηματίες των δύο κοινοτήτων είναι προοδευτικοί και καινοτόμοι άνθρωποι, οι οποίοι καταφέρνουν να ξεπερνούν τις υπάρχουσες δυσκολίες και συνεχίζουν τη συνεργασία τους προς όφελος των κοινών επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.Φέτος λοιπόν, επιστρέφουμε στις ρίζες μας, προσκαλώντας μόνο τους επιχειρηματίες να υποβάλουν αίτηση και να διεκδικήσουν το έπαθλο των 10,000 ευρώ ο καθένας.

Άλλωστε όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες, είναι εκείνοι που με τις κοινοπραξίες τους, συμβάλλουν στην εδραίωση της διαρκούς ειρήνης στο νησί».

 

Από τις 4 Ιανουαρίου 2022, οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στα Δικοινοτικά Βραβεία Επιχειρηματικής Συνεργασίας. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Stelios Philanthropic Foundation https://steliosfoundation.com.cy/, κάντε κλικ στο σχετικό link και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής. Αφού συμπληρωθεί η αίτηση να αποσταλεί μέσω email στον κ. Μάριο Μισιρλή marios.missirlis@stelios.com. Η ημερομηνία λήξης για υποβολή των αιτήσεων είναι η 31η Μαρτίου 2022.

 

Διευκρινίζεται ότι στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι των οποίων η επιχείρηση, έχειετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον πέντε χιλιάδων ευρώ και εργοδοτεί άλλο ένα άτομο, πέραν του ιδιοκτήτη. Θα πρέπει επίσης να υποβληθούν αποδεικτικά στοιχεία της κοινής επιχειρηματικής δραστηριότητας και στις δύο κοινότητες.

 

Νικητές και υποψήφιοι προηγούμενων ετών, είναι ευπρόσδεκτοι να λάβουν μέρος στα Stelios Awards και να υποβάλουν εκ νέου συμμετοχή, ακολουθώντας την πιο πάνω διαδικασία και εφόσον πληρούν όλα τα κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: