Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίζει σήμερα νέα μέτρα στην Κύπρο

Συνέρχεται σήμερα το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, για να οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα που θα ληφθούν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου που αρχίζει στις 9:30, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας θα προβεί σε δηλώσεις.
Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) και Υπουργών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, τα δεδομένα στα κρατικά νοσηλευτήρια και η εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.
Κατά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκαν όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, «τα επιπλέον μέτρα, τα οποία εισηγούνται οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες».
Σε σχέση με το θέμα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η σύσκεψη φαίνεται να καταλήγει στο άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου. Το Υπουργικό αναμένεται επίσης να αποφασίσει για άλλα μέτρα που θα αφορούν μεταξύ άλλων τη μείωση των συναθροίσεων, τη λειτουργία των χώρων εστίασης και νυχτερινών κέντρων και τη διαχείριση των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: