Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Ενισχύστε την εργασία κι όχι την ανεργία, βροντοφωνάζει ο Φύτος. ΒΙΝΤΕΟ


Έκκληση προς το κράτος για βοήθεια απευθύνουν επηρεαζόμενες επιχειρήσεις από τα νέα μέτρα για την πανδημία στον τομέα της διασκέδασης και της εστίασης. Αρκετοί, κλείνουν από μόνοι τους, άλλοι δεν μπορούν να εργαστούν καθόλου χωρίς χορό και δυνατότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Πρόεδρος του ΟΣΥΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου ανέφερε ότι η αναβολή του 95% των εκδηλώσεων, η μείωση του αριθμού καθήμενων στα τραπέζια και η απαγόρευση του χορού έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα μουσικοχορευτικά κέντρα, τις αίθουσες εκδηλώσεων και κέντρα αναψυχής που φιλοξενούσαν εκδηλώσεις γάμων και βαφτίσεων.

Ειδικά είπε στις τουριστικές περιοχές αρκετές επιχειρήσεις είναι κλειστές ενώ άλλες κλείνουν από μόνες τους εξαιτίας των δυσκολιών που δημιουργούν τα νέα πρωτόκολα. Μικρές επιχειρήσεις είπε δεν μπορούν να έχουν ένα άνθρωπο που αν ελέγχει τα SafePass και να κάνει παράλληλα ταυτοποιήσεις.

Ζήτησε στήριξη από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, λέγοντας ότι δεν είναι κακό να αναγνωρίσουν το λάθος και να προβούν σε διορθωτικά μέτρα που να ενισχύουν την εργασία και όχι την ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: