Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Αποκλειστικό. Το απόλυτο χάος επικράτησε χθες στο Υπουργείο παιδείας. Κουβάλησαν τους καθηγητές των Κρατικών απ’ όλες τις Επαρχίες στην Λευκωσία για να υπογράψουν. Ταλαιπωρία και αγανάκτηση


Πράματα και θάματα συμβαίνουν φέτος με τον διορισμό καθηγητών μέσης εκπαίδευσης των Κρατικών τμημάτων.
Όλα ξεκίνησαν τέλος Ιουλίου αρχές Αυγούστου όταν τους ζητήθηκε μέσα στο καλοκαίρι να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά. 


Αν είναι δυνατόν!!! Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες χρονιές αυτό γινόταν αρκετούς μήνες νωρίτερα.
Στην συνέχεια κι ενώ ο καιρός περνούσε χωρίς να λαμβάνουν απάντηση εάν θα διοριστούν ή όχι, ξαφνικά αναρτάται στο διαδίκτυο στις 2 Οκτωβρίου 2013 ο πίνακας των καθηγητών που διορίζονται για την χρονιά 2013 – 2014. Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι πως καλούσαν τους καθηγητές απ’ όλες τις επαρχίες να μεταβούν την ίδια μέρα, δηλαδή στις 2 Οκτωβρίου 2013, στο υπουργείο παιδείας για να υπογράψουν.   Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των Κρατικών. Μέχρι και πέρυσι αυτή η διαδικασία γινόταν στα κατά τόπους επαρχιακά τμήματα του υπουργείου παιδείας.
Έτσι, στο υπουργείο παιδείας επικράτησε το απόλυτο μπάχαλο. Οι καθηγητές των Κρατικών απ’ όλες τις επαρχίες συγκεντρώθηκαν εκεί με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Από την Πάφο, την Λεμεσό, την Λάρνακα και την Ελεύθερη Αμμόχωστο  οι καθηγητές που διορίστηκαν έτρεχαν με τα αυτοκίνητά τους, σε καιρό κρίσης, να προλάβουν την προθεσμία και να υπογράψουν.
 Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ βρέθηκε στο υπουργείο παιδείας και συνομίλησε μαζί τους.   Ήταν όλοι τους απογοητευμένοι και ταλαιπωρημένοι με αυτό που συνέβη. Όλοι τους το θεώρησαν απαράδεκτο, να τους αναγκάσουν δηλαδή να μεταβούν στην Λευκωσία για μια υπογραφή.
Όπως πληροφορούμαστε οι τελευταίοι που το έμαθαν και μετέβησαν στο υπουργείο παιδείας για να υπογράψουν, τελείωσαν αργά χθες το βράδυ την δουλειά τους και μετά ξεκίνησαν μέσα στην κακοκαιρία να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Να σημειωθεί ότι, είναι και αρκετοί που δεν ενημερώθηκαν και δεν κατάφεραν να υπογράψουν. Οι συγκεκριμένοι, αναμένεται να διαγραφούν από τους καταλόγους των Κρατικών δια παντός.

Πάντως, το υπουργείο παιδείας θα πρέπει να εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα και να επαναφέρει την διαδικασία στην προηγούμενή της μορφή, δηλαδή οι καθηγητές των Κρατικών να υπογράφουν στις επαρχίες τους και όχι να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο υπουργείο παιδείας στην Λευκωσία και να ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, όλα θα πρέπει να γίνονται νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή.  
Τέλος, να αναφέρουμε ότι σεβαστήκαμε σαν ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ το γεγονός ότι, οι εκπαιδευτικοί που συνομιλήσαμε δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα τους ούτε να τους φωτογραφήσουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: