Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Γέμισε πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ η Κυπριακή αγορά


Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί στην Κυπριακή Αγορά πλαστά χαρτονομίσματα των €20.


Τα χαρτονομίσματα αυτά που κυκλοφορούν κυρίως στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, είναι καλής ποιότητας και εμφανίζονται κυρίως με τους σειριακούς αριθμούς V25888032140 και Τ55501929854.

Ως εκ τούτου,  το κοινό προτρέπεται να είναι προσεκτικό στις καθημερινές συναλλαγές του και να συμβουλεύεται τις μηχανές ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων όπου υπάρχουν ή/και να συγκρίνει ένα ύποπτο χαρτονόμισμα που θα παραλάβει με ένα γνήσιο χαρτονόμισμα που έχει στην κατοχή του.

Σημειώνεται ότι, όλα τα χαρτονομίσματα ευρώ διαθέτουν ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία διακρίνονται εύκολα από τον πολίτη, όπως είναι το υδατογράφημα και η κάθετη ιριδίζουσα λωρίδα χρώματος χρυσού στην οποία περιέχεται ο αριθμός 20 και το σύμβολο του Ευρώ στην πίσω όψη των χαρτονομισμάτων.

Τα χαρακτηριστικά αυτά στοχεύουν στην προστασία του κοινού από κρούσματα παραχάραξης, ενώ τα πλαστά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν στην αγορά διαθέτουν απομιμήσεις τέτοιων χαρακτηριστικών.

Ως εκ τούτου, το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό και σε περίπτωση που οποιοσδήποτε πολίτης αντιληφθεί ότι έχει περιέλθει στην κατοχή του ένα πλαστό χαρτονόμισμα ευρώ, συμβουλεύεται να σημειώσει την περιγραφή του υπόπτου και το μέσο και ώρα διαφυγής του, ώστε να ειδοποιήσει στην συνέχεια τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 για τα περαιτέρω.

http://www.sigmalive.com/news/local/202025/prosoxi-plasta-xartonomismata-stin-kypriaki-agora#sthash.Gh6q3SOF.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: