Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Εποικοδομητική η συνάντηση ΔΣ ΣΙΚΑΠ με τον Δήμαρχο Πάφου Φ. Φαίδωνος


Συνάντηση με τον δήμαρχο Πάφου πραγματοποίησε σήμερα το ΔΣ ΣΙΚΑΠ.  Ο κ. Φαίδωνος διάβασε ένα προς ένα τα αιτήματα του Συνδέσμου και έδωσε σε όλα τις απαντήσεις  του σχετικά με τον τρόπο προώθησης και επίλυσής τους.


Ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Νεόφυτος Θρασυβούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την σημερινή συνάντηση με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού της το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος παρέλαβε σχετική επιστολή από τον ΣΙΚΑΠ.   


«Έντιμε κύριε Δήμαρχε,
                                       δια της παρούσης  θέλουμε να σας συγχαρούμε και πάλι για την εκλογή σας στην θέση του Δημάρχου Πάφου και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας.
Σας παραθέτουμε τα αιτήματα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ .
 Όπως γνωρίζετε κι εσείς τα κέντρα αναψυχής της πόλης μας τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να βάζουν λουκέτο.

Αιτήματα
1.            Φορολογίες. Εισηγούμαστε να γίνεται έλεγχος και σωστή κατανομή των φορολογιών του Δήμου προς τα κέντρα αναψυχής. Επίσης, ζητούμε όπως η αποπληρωμή των φορολογιών, όπως σκυβάλων κλπ,  να γίνεται σε περιόδους αιχμής και όχι τέλος του χρόνου.  
2.            Καθαριότητα. Ζητούμε περισσότερη καθαριότητα των παραλιακών πεζόδρομων και των εξόδων τους από το ξενοδοχείο Αμαθούς προς το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Επίσης ζητούμε την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Το κόστος των πινακίδων θα το αναλάβουν οι επιχειρήσεις.
3.            Γραφείο πληροφοριών ΣΙΚΑΠ. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – ζητεί από τον Δήμο Πάφου την παραχώρηση υποστατικού που είχε υποδειχτεί (2014) από την Δημοτική Αρχή στην περιοχή «Μπάνια» για δημιουργία Γραφείου Πληροφοριών ΣΙΚΑΠ, ενημέρωσης και προβολής των κέντρων αναψυχής της Πάφου.
Με τον τρόπο αυτό οι επισκέπτες και τουρίστες της Πάφου θα ενημερώνονται για τα κέντρα αναψυχής της πόλης κι έτσι θα αναζωογονηθούν όλες οι περιοχές στις οποίες λειτουργούν κέντρα αναψυχής, πολλά από αυτά, κυρίως στην ενδοχώρα, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Ο συγκεκριμένος  χώρος έχει υποδειχτεί γιατί διακινείται μεγάλο ποσοστό τουριστών που κάνουν διακοπές  «Κλειστού Τύπου». Μάλιστα,  πέρυσι το καλοκαίρι,  ο καθηγητής του University of Brighton Ιωάννη Παντελίδη ο οποίος διενήργησε έρευνα για τρόπους περιορισμού του all inclusive στην Πάφο, περιόδευσε στην Κάτω Πάφο και υπέδειξε το μέρος απέναντι από τα «Μπάνια» ως το ιδανικότερο για λειτουργία γραφείου πληροφοριών του ΣΙΚΑΠ. Οποιαδήποτε έξοδα για τον χώρο αυτό τα αναλαμβάνει ο ΣΙΚΑΠ.



4.            Ενημέρωση για την Ανάπλαση στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων.
5.            Αναψυκτήριο στον αρχαιολογικό χώρο. Θεωρούμε ότι η λειτουργία αναψυκτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Πάφου είναι μια θετική προσέγγιση. Πιστεύουμε ότι, θα πρέπει να εξευρεθούν μέσα διακίνησης των επισκεπτών που έχουν δυσκολίες με μικρά ηλεκτρικά τροχοφόρα αλλά και την τοποθέτηση ξεναγών τρεις φορές την ημέρα για την καλύτερη ενημέρωση των τουριστών για τα αρχαία της Πάφου.
6.            Στάσεις λεωφορείων. Εισήγηση του ΣΙΚΑΠ είναι όπως επανεξεταστεί το θέμα των στάσεων των λεωφορείων  διότι οι υπερβολικές στάσεις στην πόλη στερούν την ευκαιρία στους τουρίστες να διακινηθούν και να επισκεφτούν κέντρα αναψυχής και γενικά χώρους ψυχαγωγίας. Η μία στάση από την άλλη πρέπει να απέχει τουλάχιστον 500 μέτρα.
7.            Εκδηλώσεις. Ο δήμος Πάφου μέχρι τώρα έχει αποτύχει παταγωδώς στο θέμα περιοχών διοργάνωσης εκδηλώσεων.  Πάγιο αίτημα του ΣΙΚΑΠ ήταν όπως οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της πόλης, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών και σε υποβαθμισμένες περιοχές.
8.            Δομημένο περιβάλλον. Είναι γεγονός ότι στην Πάφο υπάρχει μεγάλος αριθμός εγκαταλελειμμένων υποστατικών, κτιρίων και καταστημάτων.   Το σοβαρό αυτό θέμα που προκαλεί μεγάλη οπτική και όχι μόνο οχληρία, πρέπει αν εξεταστεί σοβαρά από τον Δήμο Πάφου και να αντιμετωπιστεί γιατί δημιουργείται μια πολύ άσχημη εικόνα στην πόλη μας.
9.            Αγίου Αντωνίου. Καλλωπισμός περιοχής. Βάψιμο εγκαταλελειμμένων κτηρίων. Κλάδεμα δέντρων. Καθαριότητα δρόμου, βάψιμο πεζοδρομίων έξω από κάθε εν λειτουργία υποστατικό, με έξοδα του επιχειρηματία. Τοποθέτηση ευδιάκριτων πινακίδων στο παραλιακό μέτωπο (Πιγκουίνος) για να δείχνουν που βρίσκεται η Αγίου Αντωνίου και τι κέντρα υπάρχουν. Να φτιαχτούν τα σπασμένα παλούκια, να καθαριστεί η εκκλησία Αγίου Αντωνίου. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει πεζή αστυνόμευση για αποτροπή φασαριών από τους μεθυσμένους. 
10.          Ενημέρωση για επιπλέον πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πάφου αλλά και για την Μαρίνα της πόλης για την οποία δεν υπάρχει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη.  Βλέπουμε σε άλλες Επαρχίες να κατασκευάζονται Μαρίνες και στην Πάφο να υπάρχει στασιμότητα.
                          Έντιμε κύριε Δήμαρχε, αισιοδοξούμε να δείτε θετικά τα αιτήματα του ΣΙΚΑΠ διότι τα τελευταία χρόνια τα κέντρα αναψυχής της Πάφου αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και του all inclusive . Γνωρίζουμε ότι ενημερώνεστε από πρώτο χέρι για τα προβλήματα των κέντρων τόσο από τον Σύνδεσμο όσο και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και είμαστε σίγουροι ότι θα δείξετε κατανόηση.
Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας».

Εκ του ΣΙΚΑΠ


Νεόφυτος Θρασυβούλου

Πρόεδρος   

Δεν υπάρχουν σχόλια: