Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Επίτευξη συμφωνίας για την ανταλλαγή του Ιάπωνα ομήρου

Για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ιαπωνικής κυβέρνησης και του Ισλαμικού Κράτους για την απελευθέρωση του Ιάπωνα που κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές κάνουν λόγο ξένα δημοσιεύματα, επικαλούμενα δηλώσεις ανώτερου Ιάπωνα διπλωμάτη.


Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Ιάπωνας όμηρος θα ανταλλαγεί με την Σατζίντα αλ Ρισάουι, την Ιρακινή που το 2005 σκότωσε 60 ανθρώπους σε βομβιστική επίθεση στην Ιορδανία και κρατείται στη χώρα αυτή.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας Yasuhide Nakayama, πρόσθεσε ότι σύντομα θα έχουμε «καλά νέα», μεταδίδει το Russia Today, προσθέτοντας πως οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι αναφέρουν πως ο Κέντζι Γκότο θα είναι ελεύθερος «εντός ωρών».
Ως γνωτόν, ο  Ιάπωνας όμηρος, Χαρούνα Γιουκάουα, εκτελέστηκε στις 24 Ιανουαρίου.
Kινητοποίηση στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία
Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει αυτή την ώρα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία στην περιοχή Άκτσαλε της Ούρφας όπου αναμένεται πως θα αφεθεί ελεύθερος ο Ιάπωνας δημοσιογράφος.  Ιάπωνες συνάδελφοί του αναμένουν εκεί την παράδοσή του.
Σε δηλώσεις του Ιάπωνας δημοσιογράφος είπε ότι η πιθανότητα να παραδοθεί από το Άκτσαλε της Σανλιούρφα ο συνάδελφός τους είναι μεγάλη καθώς από εκεί είχαν αφεθεί ελεύθεροι ένας Γερμανός και Ισπανός δημοσιογράφος στο παρελθόν.


http://ikypros.com/?p=78835#sthash.Vmoht96T.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: