Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Στο κελί ο 43χρονος που πυροβόλησε την πρώην σύζυγο του σε μπυραρία


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε  διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον του Σέργη Σεργίου, 43χρόνων, από την Πύλα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόπειρας φόνου, παράνομης μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου, παράνομης μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών και κατοχής πυροβόλου όπλου με σκοπό επαγωγή βλάβης. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 26 Ιανουαρίου σε μπυραρία ιδιοκτησίας του 43χρονου που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας παρά την Πύλα.



Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι μετά τις 09.30 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου, λήφθηκε τηλεφώνημα στην Αστυνομία ότι μια γυναίκα από τη Μολδαβία βρισκόταν  τραυματισμένη από πυροβολισμό του πρώην συζύγου της, σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.
Επί τόπου μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης και μετέφεραν τη γυναίκα που έφερε σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου στον Αστυνομικό Σταθμό όπου έδωσε κατάθεση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Αστυνομία, η ίδια και ο 43χρονος ήταν παντρεμένοι και από το γάμο απέκτησαν ένα γιο ηλικίας 15 μηνών. Το ζευγάρι χώρισε στις αρχές του 2014 ενώ το καλοκαίρι συμφιλιώθηκαν και διέμεναν στο σπίτι της στην Ορόκλινη. Τον Αύγουστο ο 43χρονος μετέβη στο εξωτερικό και όταν το Νοέμβριο επέστρεψε στη Κύπρο άρχισαν να έχουν προβλήματα  στη σχέση τους. Η γυναίκα ανέφερε επίσης στην Αστυνομία ότι από το 2013 μέχρι το 2015 ο 43χρονος της επιτίθετο και την χτυπούσε.
Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης υπάρχουν πέντε συνολικά καταγγελίες στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης και στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας για απειλές και επιθέσεις εναντίον της. Η πιο πρόσφατη καταγγελία έχει ημερομηνία 16/1/2015, όταν όπως είπε η 41χρονη, ο σύζυγος της τής επιτέθηκε και τον έδιωξε από το σπίτι.

Όπως ανέφερε τότε είχε μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με σπασμένη μύτη και μώλωπες ενώ σε μια περίπτωση όταν την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει με όπλο.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, ο 43χρονος και η 41χρονη έδωσαν ραντεβού την περασμένη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου για να συζητήσουν για θέματα τους. Μόλις η γυναίκα εισήλθε στη μπυραρία λίγο μετά τις εννέα το πρωί, ο 43χρονος κλείδωσε την πόρτα, έβαλε το κλειδί στην τσέπη του και άρχισε να της φωνάζει και να την ρωτά κατά πόσον είχε εξωσυζυγική σχέση.

Την ώρα εκείνη μέσα στη μπυραρία υπήρχε μια γυναίκα η οποία βοηθούσε τον 43χρονο να λειτουργήσει το χώρο αφού ήταν κλειστός. Μετά από λίγη ώρα μετέβησαν στη μπυραρία η αδελφή της καθαρίστριας και μια φίλη της. Ο 43χρονος άνοιξε στις δύο γυναίκες να εισέλθουν και ακολούθως κλείδωσε και έβαλε το κλειδί στην τσέπη του.

Ο 43χρονος εξακολούθησε να ρωτά την 41χρονη εάν είχε εξωσυζυγικές σχέσεις και παρά το γεγονός ότι αυτή αρχικά αρνιόταν, στη συνέχεια απάντησε ότι τον απατούσε. Μόλις ο 43χρονος άκουσε την απάντηση, άρπαξε μια ξύλινη καρέκλα την οποία πέταξε προς τη γυναίκα του, χωρίς να την πετύχει και στη συνέχεια άρχισε να την κυνηγά μέσα στη μπυραρία.

Οι άλλες τρεις γυναίκες προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τον 43χρονο. Στη συνέχεια ο άντρας άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο που ήταν κρυμμένο σε καναπέ και πυροβόλησε μια φορά εναντίον της γυναίκας ενώ αυτή ήταν κρυμμένη πίσω από τοίχο και στη συνέχεια άρχισε να τρέχει για να κρυφτεί σε άλλο χώρο. Η γυναίκα εντόπισε μια συρτή πόρτα στο μπροστινό μέρος της μπυραρίας και όταν την άνοιξε για να βγει έξω, ο 43χρονος έριξε με το κυνηγητικό όπλο για δεύτερη φορά εναντίον της, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει τρία μικρά τραύματα.
Οι δύο γυναίκες που βρίσκονταν στη μπυραρία κατάφεραν επίσης να βγουν έξω και μετέβησαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, όπου έδωσαν κατάθεση. Μία από τις δυο γυναίκες ανέφερε ότι είχε πάει να καθαρίσει τη μπυραρία γύρω στις 9 το πρωί και αντιλήφθηκε τον 41χρονο να καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά.

Η 41χρονη μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου εξετάστηκε από τους γιατρούς και ιατροδικαστή ενώ της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη σκηνή μετέβηκαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης και του ΤΑΕ Λάρνακας και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ο 41χρονος βρισκόταν εντός της μπυραρίας έχοντας στην κατοχή του το κυνηγετικό όπλο και άλλα φυσίγγια και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Εναντίον του 41χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και έρευνας της μπυραρίας του και του οχήματος του το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την μπυραρία.

Στην περιοχή μετέβησαν επίσης ειδικά εκπαιδευμένα μέλη της Αστυνομίας στη διαπραγμάτευση και μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού της ΜΜΑΔ, οι οποίοι ανέλαβαν το περαιτέρω χειρισμό του θέματος. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας και άλλων μελών της οικογένειας του για να παραδοθεί ο 43χρονος αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Τελικά ο 43χρονος παραδόθηκε γύρω στις 15.30 το μεσημέρι της 27ης  Ιανουαρίου στο ΤΑΕ Λάρνακας. Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο 43χρονος δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία και ανέφερε ότι «δεν έχω να πω οτιδήποτε».

Ζητώντας την κράτηση του υπόπτου, ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι τυχόν απόλυση του πιθανώς να οδηγήσει σε επηρεασμό μαρτύρων, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διαφύγει στο εξωτερικό ή σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη της και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε εναντίον του διάταγμα εξαήμερης κράτησης.

livenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: