Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Καλπάζει η ανεργία στην Γαλλία


Η Γαλλία κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ ανεργίας στο τέλος Δεκεμβρίου με 3,496 εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν εργασία να μην έχουν καταγράψει καμία δραστηριότητα τον μήνα αυτό, σημειώνοντας αύξηση κατά 8.100 πρόσωπα σε σχέση με τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη.


Η αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνει το 5,7%. Αν σε αυτούς προστεθούν και οι Γάλλοι που είχαν περιορισμένη δραστηριότητα τον Δεκέμβριο, τότε ο αριθμός των ανέργων φτάνει τα 5,21 εκατομμύρια.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει δηλώσει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2017, αν δεν καταφέρει να περιορίσει το ποσοστό της ανεργίας.

 "Είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα πω "φταίει το εξωτερικό, η κρίση"", είπε στις αρχές του μήνα. Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει ότι μια μεταρρύθμιση που εξετάζεται αυτή την περίοδο στο κοινοβούλιο θα επιτρέψει να "ξεκλειδώσει" την οικονομία της χώρας.Μετά την εκλογή του τον Μάιο του 2012 ο Ολάντ ήλπιζε και δεσμευόταν ότι θα υπάρξει μια άμεση "αναστροφή της τάσης της ανεργίας", προτού "αναλάβει" την ευθύνη για την αποτυχία πριν μερικές εβδομάδες, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταγραφεί 570.000 περισσότεροι άνεργοι στη Γαλλία.


Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν θεωρεί αυτή τη μεταρρύθμιση μέσο επανεκκίνησης της δραστηριότητας, των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας, καθώς αίρει "τους περιορισμούς που σήμερα είναι αδικαιολόγητοι" σε μια χώρα που πάσχει από ασθενική ανάπτυξη και μεγάλη ανεργία.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: