Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η μητέρα του ομήρου απηύθυνε έκκληση στον Ιάπωνα πρωθυπουργό να σώσει τον γιο της


Η μητέρα του ομήρου του Ισλαμικού Κράτους Κέντζι Γκότο απηύθυνε σήμερα έκκληση για τη ζωή του μετά τη δημοσιοποίηση ενός νέου βίντεο στο οποίο ο ιάπωνας δημοσιογράφος λέει πως του απομένουν 24 ώρες ζωής, αν η Ιορδανία δεν απελευθερώσει μια επίδοξη καμικάζι.

Η φωνή στο βίντεο προσθέτει πως άλλος ένας όμηρος, ο ιορδανός πιλότος Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ έχει ακόμη λιγότερο χρόνο ζωής. Η ιαπωνία επιβεβαίωσε την ύπαρξη του βίντεο χθες, Τρίτη, στις 11 μ.μ.(16:00 ώρα Ελλάδας).

Η φωνή λέει πως ο Γκότο θα φονευθεί αν η Ιορδανία δεν απελευθερώσει την καταδικασμένη σε θάνατο Σατζίντα αλ-Ρισάουι, μια Ιρακινή η οποία κρατείται στην Ιορδανία, για το ρόλο της σε μια βομβιστική επίθεση καμικάζι που στοίχισε τη ζωή σε 60 ανθρώπους στο Αμάν.

"Παρακαλώ σώστε τη ζωή του Κέντζι. Σας καλώ να εργασθείτε με όλο σας το σθένος στις διαπραγματεύσεις με την ιορδανική κυβέρνηση", αναφέρει η μητέρα του Γκότο, η Τζούνκο Ισίντο, σε μια επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε την οποία ανέγνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Ο χρόνος που του απομένει είναι πολύ λίγος ... Σας ικετεύω να κάνετε ό,τι σας είναι δυνατόν", λέει η Τζούνο Ισίντο, επαναλαμβάνοντας ότι ο γιος της δεν είναι ένας εχθρός του ισλάμ.



ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: