Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Σκάνδαλο με άδειες μπουκάλια στο Ισραήλ

Η γυναίκα του ισραηλινού πρωθυπουργού δεν πρέπει μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια. Έτσι, η απροσδόκητη υπόθεση με… άρωμα σκανδάλου που περιβάλλει την Σάρα Νετανιάχου ρίχνει την σκιά της και στον πρωθυπουργό σύζυγό της, ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές: 
Η πρώτη κυρία κατηγορείται, σύμφωνα με δημοσίευμα, πως έβαζε στην τσέπη της τα χρήματα από τα άδεια μπουκάλια που επέστρεφε στο σούπερμαρκετ και τα οποία όμως ήταν, επισήμως, κρατική περιουσία.

Την υπόθεση έφερε στο φως η Haaretz, μία από τις πιο νηφάλιες και σοβαρές ισραηλινές εφημερίδες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Σάρα Νετανιάχου «πήρε χιλιάδες σέκελ» με αυτόν τον τρόπο.
Πριν από δύο χρόνια, η οικογένεια Νετανιάχου είχε επιστρέψει οικειοθελώς στα δημόσια ταμεία περίπου 1.000 δολάρια για τις επιστροφές φιαλών. Το ποσό υπολογίστηκε με βάση το ότι κάθε χρόνο, οι άδειες φιάλες της πρωθυπουργικής κατοικίας που επιστρέφονταν άξιζαν 250 δολάρια.
Όμως πρώην υπάλληλος του πρωθυπουργικού γραφείου που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το κέρδος από τις φιάλες στην πραγματικότητα ήταν πολύ παραπάνω, περίπου 6.000 δολάρια.


http://ikypros.com/?p=79539#sthash.9tM4RmIf.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: