Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ. Στο Νοσοκομείο Λεμεσού ο καθηγητής Μπάφας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού διακομίσθηκε ο καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Δρ. Γεώργιος Μπάφα 73 ετών από την Ελλάδα, μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής ανάκρισης από κλιμάκιο των ανακριτών στο ΤΑΕ Λεμεσού για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου της Α’ φάσης.
 

Εναντίον του 73χρονου καθηγητή, ο οποίος αντιπροσώπευε γερμανική εταιρεία, που είχε αναλάβει την κατασκευή του βιολογικού σταθμού του ΣΑΠΑ, η Αστυνομία εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο κ. Μπάφας, όπως είχε αναφέρει και με σχετική του γραπτή επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο δικηγόρος του Ξένιος Ξενόπουλος, είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την πρόθεσή του να έλθει στην Κύπρο εθελοντικά και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των κυπριακών ανακριτικών αρχών.

Ο 73χρονος καθηγητής αφίχθη στην Κύπρο στις 10:00 σήμερα το πρωί και ακολούθως, αφού εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης του, μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού όπου βρίσκονταν οι ανακριτές του κλιμακίου της υπόθεσης.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία.

Αύριο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κατά πόσο ο 73χρονος θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου ή όχι και ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ
http://ikypros.com/?p=79213#sthash.9RadxTEE.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: