Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Στο Λατσί αποβιβάστηκαν οι 27 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος. ΒΙΝΤΕΟ

Στις 22:40 χθες ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας – διάσωσης των επιβαινόντων σε αλιευτικό σκάφος που είχε εντοπιστεί νωρίτερα να πλέει ακυβέρνητο 14 ναυτικά μίλια βόρεια του Ακάμα.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στο σκάφος επέβαιναν 27 άτομα, μεταξύ τους έξι γυναίκες και τρία παιδιά. Όλοι αποβιβάστηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού στην Πάφο και είναι καλά στην υγεία τους.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
Όλοι οι επιβαίνοντες εξετάζονται από ιατρική ομάδα που βρίσκεται στο λιμανάκι.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το Κέντρο Διάσωσης Λάρνακας που είχε λάβει αρχικά την επείγουσα τηλεφωνική κλήση ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας δύο σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Πάφου τα οποία έσπευσαν στο σημείο και ανέλαβαν την επιχείρηση διάσωσης. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι Ιατρικές Υπηρεσίες και η Πολιτική Άμυνα για παροχή φροντίδας στους διασωθέντες στο αλιευτικό καταφύγιο Λατσιού όπου αποβιβάστηκαν οι διασωθέντες.
Ενεργοποιήθηκαν επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Τμήμα Μετανάστευσης, Ιατρικές Υπηρεσίες, Πολιτική Άμυνα) σύμφωνα με το Σχέδιο ‘’ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ’’ που αφορά στη διαχείριση και αρωγή ατόμων που χρήζουν βοήθειας και προστασίας.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: