Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Πυρκαγιές στην περιοχή Διποτάμου και στην Αθηένου



Σε δύο πυρκαγιές, μία στην περιοχή Διποτάμου και μία στο χωριό Αθηένου ανταποκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 10:51 χθες λήφθηκε μήνυμα στην Υπηρεσία για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην περιοχή Διποτάμου.


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό της ΕΜΑΚ Κοφίνου, 1 από το Σταθμό υπαίθρου Λευκάρων, καθώς και 3 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών.

Η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από σπινθηρισμό γεωργικού μηχανήματος τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11:30 αφού έκαψε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση έκτασης 2 περίπου εκταρίων καθώς και λάστιχα άρδευσης στην περιοχή Διποτάμου.

Εξάλλου, η ώρα 14:34 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στο χωριό Αθηένου στη Λάρνακα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λάρνακας, 1 από τον Σταθμό υπαίθρου Αθηένου, καθώς και 2 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16:30 αφού έκαψε πεύκα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση έκτασης 6 περίπου εκταρίων στην περιοχή Πετροφάνι του χωριού Αθηένου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από η ώρα 6 το πρωί χθες μέχρι και η ώρα 06:00 σήμερα ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια, 36 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Από την 1 Απριλίου μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 38 πυρκαγιές που έχουν σχέση με το έθιμο της Λαμπρατζιάς.



κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: