Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Επεισοδιακή σύλληψη 31χρονου


Συνελήφθη χθες βράδυ βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, 31χρονος κάτοικος της επαρχίας Αμμοχώστου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων, εντοπισμός δύο κιλών κάνναβης. 

Συγκεκριμένα, στις 26/2/2019 μέλη της ΥΚΑΝ Αρχηγείου έθεσαν υπό παρακολούθηση την οικία του 31χρονου στη βάση διερεύνησης πληροφορίας ότι είχε στην κατοχή του ελεγχόμενα φάρμακα. 
Σε κάποια στιγμή το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 31χρονος θεάθηκε να εισέρχεται στο αυτοκίνητό του και μόλις αντιλήφθηκε τα μέλη της Αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε διαδοχικά σε τρία υπηρεσιακά οχήματα, τα οποία βρίσκονταν στη σκηνή με τους φάρους αναμμένους και τον καλούσαν να σταματήσει, προκαλώντας σε αυτά υλικές ζημιές. 
Ο 31χρονος κατόρθωσε να διαφύγει διαμέσου παρακείμενων οδών ακολουθούμενος από αστυνομικά οχήματα. Ο 31χρονος, οδηγώντας επικίνδυνα με μεγάλη ταχύτητα, εισήλθε σε έδαφος των Βρετανικών Βάσεων όπου εγκατέλειψε το όχημά του και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. 
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του βάσει δικαστικού εντάλματος όπου εντοπίστηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, δύο αεροβόλα όπλα με σιγαστήρα και διόπτρα καθώς και ένα φλοπέρ. Εναντίον του 31χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο. 
Επίσης, μετά από εκτεταμένες έρευνες που διενεργήθηκαν στην περιοχή που είχε εγκαταλείψει το όχημά του  ο 31χρονος, από μέλη της Αστυνομίας και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, εντοπίστηκαν δύο σακούλια που περιείχαν συνολικά δύο κιλά κάνναβης.
Ο 31χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησής του. 
Η ΥΚΑΝ σε συνεργασία με το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζουν τις εξετάσεις.