Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Διενέργεια για 2η φορά rapid test στον Δήμο Πέγειας

 

Θετικά ανταποκρίθηκε το Υπουργείο Υγείας στο αίτημα του Δήμου Πέγειας για την διενέργεια για 2η φορά rapid test στον Δήμο Πέγειας.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Πέγειας θα προσφέρουν εντελώς δωρεάν test of Antigen για όλο τον πληθυσμό της Πέγειας για 2η φορά .
Όπως αναφέρει ο κ. Λάμπρου αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου θα υπάρχει συνεργείο δειγματοληψίας στο χώρο στάθμευσης της πλατείας Βρύσης των Πεγειώτισσσων. Ο κ. Λάμπρου απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες να δηλώσουν μαζικά παρών για αναχαίτιση της πανδημίας.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας, πριν δέκα περίπου μέρες είχαν διενεργηθεί γύρω στα 400 τεστ στην Πέγεια χωρίς να εντοπιστεί κάποιο κρούσμα. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες προέκυψαν όπως είπε, σε κινητές μονάδες που είχαν λειτουργήσει σε άλλες περιοχές( Κισσόνεργα – Τάλα) 20 θετικά περιστατικά που αφορούν δημότες της Πέγειας.
Επιπρόσθετα ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως επιβάλλεται υπό τις περιστάσεις ψυχραιμία και κάλεσε όλους τους δημότες να τηρούν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας,να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις ενώ αυτοί που εντοπίζονται θετικοί να αυτοπεριορίζονται.
Εξάλλου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας από τα 134 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, με την διενέργεια μοριακού test PCR εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αναφέρεται ότι επιπλέον μονάδες δειγματοληψίας συνεχίζουν ελέγχους με rapid tests σε οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης και άλλες κλειστές δομές στην Λεμεσό και στην Πάφο.
Χτες στο πλαίσιο 47 test που διενεργήθηκαν σε Οίκους Ευγηρίας και άλλες δομές στην Επαρχία Πάφου δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.
Σημειώνεται το πρόγραμμα με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: