Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Έβαλε φωτιά στο κελί του στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς


Τα αδικήματα εμπρησμού, κακόβουλης ζημιάς και της απειλής χρήσης βίας αντιμετωπίζει κρατούμενος ηλικίας 38 ετών που έβαλε φωτιά στο κελί του, στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κρατούμενος που διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες κράτησής του απείλησε χτες νωρίς το απόγευμα να κάψει τα σεντόνια και το στρώμα που βρίσκονται στο κελί του και ακολούθως έβαλε φωτιά σ’ αυτά.
Συγκεκριμένα, ο 38χρονος με τη χρήση σεντονιών ενεργοποίησε τον μοχλό ασφαλείας της κυρίας εισόδου των αστυνομικών κρατητηρίων. Κατόπιν έβαλε φωτιά στο κελί του, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από τα μέλη του πυροσβεστικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς προκαλώντας μικρές ζημιές στο στρώμα. Ακολούθως, με τη χρήση ειδικών εργαλείων έγινε εφικτό να ανοίξει η πόρτα.
Ο 38χρονος κρατούμενος κατά τη διάρκεια του επεισοδίου απειλούσε φραστικά τους αστυνομικούς. Από την φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμη υπολογιστεί.
Οι υπόλοιποι κρατούμενοι εξήλθαν των κρατητηρίων τους σε ασφαλή χώρο και στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο για πρόληψη παντός ενδεχομένου.
Ο συγκεκριμένος κρατούμενος εκτίει πολυετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση και κρατείται στα κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: